Ако сте от почитателите на вкусното и ароматно греяно вино,

...
Ако сте от почитателите на вкусното и ароматно греяно вино,
Коментари Харесай

Времето на греяното вино дойде! 4 причини да го обичате

Ако сте от феновете на вкусното и ароматно греяно вино, несъмнено ще се радвате да разберете, че то е и доста потребно за здравето. Имате 4 аргументи в действителност да го обичате.

С идването на студените дни, всички ние имаме потребност от топлота – в дословния и преносния смисъл. Освен това коледните и новогодишните празници към този момент са доста близо, а както знаем празниците вървят ръка за ръка с чаша хубаво вино. Греяното вино е знак на зимата, а също така е и доста потребна напитка.
Историята на греяното вино
Ако се наблюдава историята на греяното вино, корените му идват от втори век. За пръв път то е било приготвено от римляните. Причината римляните да обичали толкоз доста топло вино е, че то им пособие да се защищават от студа. Завладявайки от ден на ден земи, римляните популяризират греяното вино в цялата империя и в областите, с които търгуват. Популярността на греяното вино продължава да нараства през Средновековието, а хората почнали да трансформират рецептите и да прибавят повече съставки.

Ето за какво през днешния ден има разнородни предписания за приготвянето на греяно вино, като вашият личен усет дефинира коя е най-правилната за вас. Класически метод за изработката на греяно вино включва подправки като канела, карамфил, индийско орехче, джинджифил, зърна черен пипер или кардамон.

 Добави изложение
Защо е потребно греяното вино? Забавя стареенето
Знаем, че отлежаването на виното го прави още по-хубаво, което може да бъде съвършена отпратка към обстоятелството, че въпреки годините да минават, греяното вино оказва помощ да се понижат отрицателните резултати на стареенето. Редица изследвания удостоверяват това изказвания. Ключът е в ресвератрол - полифенолно съединяване, съдържащо се в греяното вино, което оказва помощ за закъснение процеса на стареене на тялото.

Добро е за сърцето
Ако консумирате греяно вино в умерени количества, то може да се окаже добър източник на антиоксиданти. Антиоксидантите от своя страна оказват помощ за понижаване на сърдечно-съдовия стрес. Освен това съставките като канела и джинджифил също се свързват с усъвършенствано сърдечно-съдово здраве.

 Добави изложение

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР