Ако сте от онези хора, които често се събуждат с

...
Ако сте от онези хора, които често се събуждат с
Коментари Харесай

Как да се справим с проклетото акне

Ако сте от тези хора, които постоянно се разсънват с някоя нова пъпка по тялото, изцяло ви разбираме. Стресът от пандемията, неналичието на чист въздух и приемът на нездравословни храни са едни от главните фактори за поява на акне и усилването на интензивността му. Знаем, че сте тествали всевъзможни артикули, с цел да изчистите кожата си, само че от време на време имате възприятието, че нищо не работи.

Имаме добра вест за вас – може би грешката не е в продуктите, а в метода, по който ги употребявате, написа " Тялото ".

Първа стъпка: Почистване

„ Измиването на лицето два пъти дневно може да ви помогне за премахването на всевъзможни масла, нечистотия и грим “, споделя кожният лекар доктор Кейти Белезнай пред InStyle. Тя обаче добавя, че появяването на акне не е резултат от мръсната кожа, като несъразмерното измиване на лицето може да ускори казуса и да наруши кожната преграда. Затова е значимо да не прекалявате с времето в банята, а просто да измиете добре лицето си, с цел да премахнете мръсотията, която се е натрупала денем.

Използвайте гальовен почистващ препарат, който няма да раздразни кожата, само че в това време ще отстрани мъртвите кожни кафези. Ако страдате от настойчиво акне, насочете се към артикул, който съдържа алфа-хидрокси киселини. „ Те са малко по-меки от другите и освен оказват помощ при акне, само че и лекуват хиперпигментация, фини линии и бръчки “, споделя кожният лекар доктор Кори Хартан пред InStyle.

Според него, хиперпигментацията се предизвиква от самото инфектиране на кожата и акнето. Ако не лекувате дейно пъпките, ще влошите проблемите си и лекуването ви ще стане още по-трудно.

Втора стъпка: Ретинолов крем

Ретиноидите са златният стандарт за грижа за кожата, защото се употребяват за постоянно срещани проблеми като стареене, нарушена текстура и акне. Д-р Белезнай предлага ретиноид или ретинол с централизация, основана на интензивността на акнето и положението на кожата. „ Доказано е, че дълготрайната поредна приложимост на ретиноиди оказва помощ при акне, като подтиква колагена и усъвършенства фините линии, текстурата на кожата и тонуса й “, споделя кожният лекар.

Опциите без рецепта включват ретинол и адапален, до момента в който тези с рецепта са третиноин и тазаротен. Не използвайте ретиноидите като лекуване за белези, тъй като няма да бъде дейно. Според доктор Хартман, те са по-полезни като средство за прекъсване на натрупването на мъртви кожни кафези, спомагателното омазняване и запушването на порите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР