Ако сте от хората, които вярват, че всичко се случва

...
Ако сте от хората, които вярват, че всичко се случва
Коментари Харесай

Притчата за вързаната котка

Ако сте от хората, които имат вяра, че всичко се случва с причина и без значение какво вършим ориста ни е предначертана, безусловно би трябвало да прочетете идващите редове.

Всяка вечер, когато прочут за времето си гуру сядал за вечерния си обред, котката в ашрама започвала да се разхожда нагоре-надолу и разсейвала молещите се. Затова той решил да я връзва по време на ритуала.

След гибелта на гуруто, неговите почитатели продължавали да връзват котката всяка вечер преди обред. Когато и котката умряла, те донесли друга котка в ашрама, която да връзват по време на вечерната молитва.

Векове по-късно учени и почитатели на религиозното придвижване посветили живота си в проучване на смисъла на вързаната котка.

Били изписани тонове отчети за фундаменталния смисъл това да се случва тъкмо по време на вечерния обред, само че никой по този начин и не разкрили какъв брой обикновена е повода в действителност.

Поуката е, че от време на време не се постанова да дълбаем и да търсим метафизичен отговори на въпросите си, тъй като истината може да е доста по-проста.

Няма нищо неприятно в това да вярвате в по-висшите сили, само че обратно на упованията ви, те не са забъркани във всеки един подробност от всекидневието ви.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР