Ако сте от хората, които обичат екзотични животни и искате

...
Ако сте от хората, които обичат екзотични животни и искате
Коментари Харесай

Съвети при покупката на терариум

Ако сте от хората, които обичат екзотични животни и желаете да си вземете такова у дома, то първо ще би трябвало да създадете подобаваща среда за развъждане за него. Обикновено, това стартира с покупка на терариум. Ето няколко съвета, преди да се спрете на подобен:

Първо предписание: най-съществен е домашният любим. Терариумът би трябвало да бъде съгласуван с неговите потребности, включително влажността, типовете растения, наличността и количеството вода, дали да бъде изцяло затворен или не.

Създавайки аналогия с естествената среда на животното, би трябвало да внимавате по отношение на почвата за растенията, които ще поставите в терариума. Не бива да употребявате химическа тор, а естествена. Освен това, когато почиствате клетката, правете го с нетоксични препарати.

Другото, което би трябвало да имате поради при покупка на терариум, е размера на влечугото, както и взаимоотношението му с другите. За ваше облекчение изберете дребен любим, който ще си остане подобен. Други значимо нещо е да не затварят на едно място животни, които могат да се изядат едно друго.

 Змия

Ако сте новак в развъждането на животни в терариум, може да започнете с щурци, те са лесни и занимателни за гледане. Впоследствие, в случай че желаете да си вземете друго влечуго, обаче, би трябвало да ги махнете.

При покупка на терариум би трябвало да сте осведомени добре с въпросното оборудване. Съществуват два вида терариуми – сухи и мокри. Сухите са по-лесни за поддържане, тъй че в случай че до момента не сте имали сходен вид клетка, си вземете подобен. Разбира се, постоянно би трябвало да имате дребен съд с вода и в сухия терариум, без значение от животното вътре.

Подходящи за суха клетка са: щурци, тарантула, хамелеон (евтин и елементарен за отглеждане), жаби (но единствено малките), раци (за които би трябвало дъното на клетката да е мокро, както и да има съд с вода и обезпечена опция за катерене), саламандри, охлюви (и за тях е нужна влажна среда).

Мокрият терариум, съставлява клетка, в която има особено обособена част, цялостна с вода или мини аквариум. Тази клетка изисква повече внимание и грижи, и е добре да си вземете подобен, единствено в случай че сте имали изсъхнал за прочут интервал.

Любимци, подобаващи за развъждане в влажен терариум са: зеленото тревиста жаба, червен белоопашат топан, африканска жаба-джудже, попови лъжички, речен рак.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР