Ако сте любители на кафето, то с удоволствие прочетете тази

...
Ако сте любители на кафето, то с удоволствие прочетете тази
Коментари Харесай

Ето какво правят само 2 чаши кафе на ден с черния ви дроб

 Ето-какво-правят-само-2-чаши-кафе-на-ден-с-черния-ви-дроб

Ако сте фенове на кафето, то на драго сърце прочетете тази публикация, тъй като тя разкрива плюсовете и минусите на вкусната напитка. 

Една елементарна чаша кафе обезпечава:

Витамин B2 (рибофлавин): 11% от целесъобразното количество
Витамин B5 (пантотенова киселина): 6% от целесъобразното колчичество.
Витамин B1 (тиамин): 2% от целесъобразното количество.
Витамин B3 (ниацин): 2% от целесъобразното количество.
Фолиева киселина: 1% от целесъобразното количество.
Манган: 3% от целесъобразното количество.
Калий: 3% от целесъобразното количество.
Магнезий: 2% от целесъобразното количество.
Фосфор: 1% от целесъобразното количество.

Полезните свойства на кафето:

1. Пиещите кафе имат по-малък риск да заболеят от болести на черния дроб. Нашият черен дроб е сензитивен към многочислените отрови и модерни артикули, както и към непотребния алкохол и фруктоза.

Но проучванията посочили, че пиещите кафе имат до 84 % по-малък риск от развиване на цироза, като най-силен е резултатът при хората, които пият на 4 чаши кафе дневно. Любителите на кофеионовата напитка имат и 40 % по-малък риск от развиване на рак на черния дроб.

2. Кофеинът усъвършенства работата на мозъка и форсира обмяната на веществата.  Кафето съдържа кофеин, който е най-употребяваното психоактивно вещество в света. Той блокира функционалността на инхибиторите, провокирани от невротрансмитера аденозин и по този метод се усилва мозъчната интензивност и се подтиква освобождението на други невротрансмитери като норепинефрин и допамин, което ни прави енергични.

Кофеинът усъвършенства настроението и забързва времето за реакция, бдителността и общата когнитивна функционалност. Все отново обърнете внимание, че тези резултати са краткосрочни.

3. Кафето понижава риска от меланхолия и самоубийство. В днешно време депресиите и паниките, за жалост, са доста публикувани. Но проучване на Харвард посочило, че хората, пиещи кафе, са 20 % по-малко застрашени от меланхолия.

4. Кафето снижава риска от диабет вид 2. Изследванията посочили, че феновете на кафето имат доста по-малък риск от развиването на това заболяване, до 23-67%.

5. Кафето понижава риска от развиване на Алцхаймер и Паркинсон. Изследователите открилие, че пиещите кафе имат до 65 % по-малък риск от развиване на заболяването Алцхайммер и 32-60% по-малко риск от развиването на Паркинсон.

6. Любителите на кафето живеят по-дълго. Тъй като кафето понижава риска от многочислени хронични и смъртоносни болести, има логичност, че то може да ви помогне да живеете по-дълго.

Но въпреки всичко би трябвало да споменем и някои дефекти на обичаната ни напитка:

1. Кофеинът води до приучване. Кофеинът може да докара до взаимозависимост. Хората могатд а изпитат абстиненция при възпиране от него, както и главоболие, отмалялост и нервност, които могат да продължат няколко дни.

2. Кофеинът може да провокира безпокойствие и да наруши съня. Прекалента приложимост на кфоеин може да наруши съня и да понижи качеството на съня.

Обърнете внимание, че бременните дами, тревожните хора и тези, които страдат от бодърствуване или високо кръвно, би трябвало да го заобикалят или строго да лимитират консумирането на кафе.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР