Ако сте жител в Италия от над 2 месеца, вече

...
Ако сте жител в Италия от над 2 месеца, вече
Коментари Харесай

Рим затегна мерките срещу хитреците с български номера на коли

Ако сте гражданин в Италия от над 2 месеца, към този момент няма да може да се движите с кола с непознат номер. Тази нова норма, която е част от така наречен Пакет за сигурност, беше утвърдена от италианския Сенат. Тя е част от серията ограничения, с които Италия се стреми да удари по хитреците, употребяващи български или румънски номера, с цел да спестят от застраховки и налози, само че също и с цел да правят безнаказано нарушавания по италианските пътища.
Според досегашната норма в Италия чужденците можеха да употребяват непознати регистрации на коли до 1 година от жителството си на Ботуша. Много постоянно и италианците употребиха непознати номера в родината си, защото записаха колите си в чужбина чрез компании за лизинг. В множеството случаи, когато бяха спирани, те бяха предупреждавани, а при второ прекъсване в границите на 6 месеца санкцията беше от 84 до 335 евро.
Според в този момент признатата норма обаче санкцията става 712 евро и ще се постанова още при първото констатиране на нарушаване, а колата ще се задържа до слагането на документите й в ред до 6 месеца. Ако до тогава това не стане, тя ще бъде иззета.
Много италианци се доставяха с български, румънски или полски номера, с цел да спестят от застраховки и налози. Новата мярка е освен с фискална цел. Стремежът е да се постави край и на хилядите нарушавания по пътищата на коли с непознати номера, които не постоянно можеха да се разпознаят от системата на италианската полиция. Освен това в случаите на произшествия с кола с български номер да вземем за пример, заплащаните компенсации от българските застрaхователни компании са в пъти по-малки от тези на италианските.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР