Ако сте изморени още със ставането от сън, липсва ви

...
Ако сте изморени още със ставането от сън, липсва ви
Коментари Харесай

Как да се справим с умората?

Ако сте изморени още със ставането от сън, липсва ви сила, постоянно се оплаквате от главоболие и мъчно се концентрирате, би трябвало да се замислите за евентуалните аргументи.

Проучване демонстрира, че един от трима души признава, че непрекъснато се усеща изтощен от динамичното движение на живота през днешния ден. Явлението се среща толкоз постоянно, че лекарите са основали и термин, който разказва положението - Tired All The Time (TATT), или непрестанно изтощен.

Постоянната отмалялост е допустимо да се прояви с началото на есенно-зимния интервал, при внезапния спад на температурите и бързото понижаване на деня.

Най-честите аргументи за хроничната отмалялост са: стрес, неналичието на баланс сред работа и отмора, дефицитът на сън, дълги интервали на умствено и физическо натоварване, съпроводени с погрешно хранене и вреден метод на живот.

Основната причина обаче е неправилното хранене . Тъй като храната е горивото на организма, от качеството ѝ зависи по какъв начин ще се усещаме. До перманентна отмалялост води и неналичието на желязо в организма. Включете богати на желязо храни в менюто си- месо, тъмнозелени зеленчуци и сушени плодове.-->
 отмалялост ThinkStock/Getty Images
Сред вероятните аргументи да се чувствате непрестанно изморени са също непълноценният сън , пристрастяването към кафето или към сладкото. Понякога умората може да е провокирана от дехидратация или незадоволителна физическа интензивност.

В рамките на няколко седмици лягайте рано, хранете се здравословно, следете за приема на задоволително течности, почивайте си. Забравете използването на бързи храни и безалкохолните питиета. Ако не усещате усъвършенстване, консултирайте се с доктор за вероятни здравословни аргументи.
 отмалялост ThinkStock/Getty Images
И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР