Ако сте истински гурмани и обичате да си хапвате вкусно,

...
Ако сте истински гурмани и обичате да си хапвате вкусно,
Коментари Харесай

Кои кучета търсят трюфели?

Ако сте същински гурмани и обичате да си хапвате вкусно, тогава сигурно сте чували за трюфелите, които са извънредно ценени в целия свят.

Тези гъби се прибавят в другите изискани ястия и прибавят неповторима нотка и елегантен мирис, който не може да се съпостави с нищо друго. Ние хората нямаме задоволително мощен усет, с цел да намираме тези гъби, до момента в който някои породи кучета се оправят чудесно с тази задача.

Кои кучета търсят трюфели?

От към 10-на години към този момент се знае, че даже по нашите географски ширини могат да бъдат открити скъпите трюфели, които по нищо не отстъпват на другите типове. За задачата ни трябват подобаващи породи кучета за трюфели:

1. Лагото Романьоло;

2. Кокер Шпаньол;

3. Курцхаар;

4. Дратхаар;

5. Бийгъл.

Тези пет ловни породи кучета са едни от най-хубавите ловци на скъпите гъби, само че въпреки всичко е значимо вие да ги обучите да вършат това и да намират трюфелите. Най-добре е да се придържате към избрана техника и методика, която ще ви помогне да обучите идеално питомеца ви.

Как да обучите куче да търси трюфели?

1. Кучето би трябвало да е привикнало с аромата на трюфели и да го обожава

За тази цел то се храни от малко с храната, която има този мирис. Също по този начин е добре още на майката да се дават такива храни, като по този начин дребните по-късно ще могат да сучат млякото от нея, което ще има още веднъж този мирис и по този начин той ще стане техен обичан.

 Трюфели

2. Социализацията на кучето е доста значима

След навършване на 3-я месеца, следва кучето да бъде непрекъснато измежду хората. Това е значимо заради обстоятелството, че то би трябвало да се усеща удобно, когато се намира измежду доста хора, защото по време на търсенето на трюфелите ще му се постанова това.

3. Възпитание след първата половин година

Моментът на образованието е също значим, като е най-добре да започнете с това след 5-я или даже 6-я месец, когато питомеца ви ще може много по-лесно да усвоява комплицираните привички.

4. Обучението би трябвало да е в игрова форма

Най-важната команда е Апорт, като за задачата просто ароматизирайте обичаната му играчка с мирис на трюфели и му я хвърляйте, а кучето ви би трябвало да я връща. Можете да употребявате и специфичните електронни нашийници, които са отлични помощници в образованието на животните.

 Кучета за трюфели

5. Усложнявайте играта

Започенете да криете играчката с мирис на трюфели на все по-сложни места, като по този начин ще развивате нюха на кучето ви и то ще може да намира трюфелите по-късно много по-лесно, само че и бързо.

Бъдете непрекъснати и не се отхвърляйте, като при постоянни занимание, вашето куче ще стане идеалния ловджия на трюфели, като по този начин ще ги намира извънредно елементарно. Старайте се непрекъснато да развивате нюха му, както и да упражнявате, а освен да ходите на същински лов за скъпите гъби, като по този начин на кучето за трюфели ще му е много по-лесно да се оправя със задачата си.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР