Ако сте имали тревожно разстройство, знаете колко трудно е да

...
Ако сте имали тревожно разстройство, знаете колко трудно е да
Коментари Харесай

Три научни метода да се справите с тревожността

Ако сте имали обезпокоително разстройство, знаете какъв брой мъчно е да го преодолеете. Колкото и да се пробвате, то постоянно се връща отново. Тревожността може да се изрази като боязън, неуморност, некадърност да се фокусирате в работа или учебно заведение, компликации при заспиване или просто лесна раздразнимост.

В обществени обстановки това би могло да докара до проблеми в връзката с другите. Може да се почувствате по този начин, като че ли другите непрекъснато ви съдят, да имате признаци като заекване, потене, почервеняване или разтревожен корем. 

Може ли науката да ви помогне?

Категорично да. Достатъчно е да следвате тези три съвета.

1. Когато сте нерешителни и се страхувате да извършите нещо (защото няма да е направено добре), просто се хвърлете в обстановката е го направете с цялостното схващане, че ще го извършите зле. Отлагането води до стрес, който ни носи тревога. Просто не се тревожете, че това, което ще извършите, няма да е напълно. Направете го!

2. Ако сте непрестанно критични към себе си и към нещата, които вършиме - простете си. Просто си представете, че имате другар, който непрестанно ви демонстрира всичко, което не е наред във вашия живот – евентуално щяхте да сте се отървали от него до момента, нали?

3. Намерете цел в живота си, като започнете да помагате на другите. Това е изключително значимо в случаите, когато по през целия ден не мислите за никой различен. 

Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР