Ако споразумението за Brexit с ЕС не бъде ратифицирано от

...
Ако споразумението за Brexit с ЕС не бъде ратифицирано от
Коментари Харесай

Перспективата Brexit да бъде отложен се засилва

Ако съглашението за Brexit с Европейски Съюз не бъде утвърдено от английския парламент доникъде на март, ще бъде импортиран нов законопроект, който ще забави излизането от Европейски Съюз с месеци, написа английският вестник The Sun, представен от БГНЕС.
Според английското издание, консерватори и лейбъристите са се обединили, с цел да дефинират нов обвързващ период за одобрение на съглашението с Европейски Съюз, като това би трябвало да стане доникъде на март.
Вчера, 12 февруари, английският министър председател Тереза Май сподели, че ще направи изказване в Народното събрание на 26 февруари, в случай че няма болшинство в Камарата на общините, което да поддържа договорката за Brexit. Дебатът по предлагането на Мей ще се организира на 27 февруари.
Миналата седмица водачът на лейбъристите Джереми Корбин дефинира пет условия, при които неговата партия ще поддържа съглашението за отдръпване. Условията би трябвало да бъдат добавени към политическата декларация и да бъдат правно обвързващи. Освен непрекъснат митнически съюз, лейбъристите упорстват за тясно доближаване с единния пазар на Европейски Съюз, уеднаквяване на правата на служащите, ангажимент за присъединяване в организациите на Европейски Съюз и финансиране за обучение, околна среда и индустрия, както и съглашение за съдействие в региона на сигурността, което ще включва шерване на бази данни.
В писмо до Корбин, Тереза Мей отхвърли концепцията за митнически съюз, само че се съгласи да прегледа измененията във връзка с правата на служащите и околната среда. В изказване пред депутатите във вторник тя съобщи, че е склонна да вкара закон, който да разреши на английския парламент да трансформира наредбите за трудовите права, тъй че те да се придържат към разпоредбите на Европейски Съюз.
Мишел Барние, основен договарящ на Европейски Съюз за Brexit, съобщи в понеделник, че е предлагането на Корбин е " забавно ".
През януари Камарата на общините на Обединеното кралство гласоподава срещу съглашението за отдръпване, контрактувано от държавното управление на Обединеното кралство и Европейския съюз. Парламентът обаче одобри предложение да има Brexit без предпазен механизъм по въпроса с границата сред Ирландия и Северна Ирландия. Май към този момент организира няколко срещи с политици от Европейски Съюз в опит да обезпечи такива промени. Европейският съюз обаче повтори неведнъж безапелационната си позиция, че няма да възобнови договарянията по съглашението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР