Ако списъците с неща за вършене ви помагат, тогава голяма

...
Ако списъците с неща за вършене ви помагат, тогава голяма
Коментари Харесай

7 неща, които трябва да спрете да правите всеки ден

Ако описите с неща за извършване ви оказват помощ, тогава огромна изгода ще имате – от позиция на работливост, по-добри взаимоотношения, финансова непоклатимост и повече благополучие – в случай че си извършите лист и с неща за невършене, написа Марк Черноф в блога marcandangel.com.

1. Да се безпокоите за неправилните хора

Героите от сериала ще оцелеят и без вас. Семейството и приятелите им няма да виждат отсъствието ви, в случай че не ги гледате по малкия екран. Дори персоналния живот на политиците, които сте избрали, няма изключително значение в огромната скица на вашия живот. 

Но индивидът до вас, приятелите ви, децата ви, цялото ви семейство, сътрудниците или клиентите ви – те са хората, които имат значение за вас. Отделете им вашето време и внимание. Те са тези, които го заслужанат.

И когато срещате нови хора, бъдете общителни, само че не се опитвайте да бъдете най-хубави другари на всички. Забавете темпото и останете фокусирани върху главните хора – тези, чието неявяване неотложно ще направи живота ви по-малко задоволителен.    

2. Да концентрирате цялото си внимание върху бъдещите събития вместо върху актуалните моменти. 

Този миг няма в никакъв случай да се повтори. Огледайте се. Ценете времето си, до момента в който го изживявате. Работете за дадена цел, само че се наслаждавайте на пътешествието от тук до там.

Преживявайте всяка стъпка. Не влизайте в порочния кръг на грубата работливост, която ви принуждава да мислите за всяко друго време и място, което може да си визиите, единствено не за в този момент. 

Понякога е мъчно да оцените същинската стойност на момента, преди да се трансформира в спомен. А един ден евентуално ще откриете, че дребните моменти, които преживявате в този момент, са в действителност огромните моменти, за които си коства да мечтаете. Затова научете се да оценявате това, което имате в този момент, преди времето да ви принуди да оцените това, което сте имали в миналото.

3. Да отлагате решенията

Понякога човек не харчи толкоз сили да прави нещата, едвам реши какво да прави. Животът е цялостен с сложни решения. Напредвайки по пътя на живота ще срещате доста разклонения, където и двете пътеки изгледат еднообразно обещаващи. Важното е не коя ще изберете, а да изберете една. 

Да вземеш решение от време на време е мъчително. Но нищо не е по обезсърчаващо от това в никакъв случай да не вземеш решение. Ако в никакъв случай не избереш път, в никакъв случай няма да схванеш къде води. 

Когато сте изправени пред две еднообразно положителни благоприятни условия, не бъдете от хората, които избират третата – да не създадат избор.

4. Не казвайте „ да ”, когато желаете да кажете „ не ”

Спрете да поемате непотребни задължения. Времето в живота ни е извънредно лимитирано.  Наистина ли сте подготвени да го раздадете по този начин елементарно?

Ако нямате време да се ангажирате с нов план, да извършите услуга и така нататък, кажете не. Да откажете на молба, отправена от другари, близки, клиенти и така нататък може да е мъчно, само че рядко е толкоз стресиращо, едвам сте претрупани с задължения и да не ви остава време за себе си.

Амбицията да бъдем сполучливи в живота не е постоянно най-голямото предизвикателство. Дори когато имате познанията и способността да достигнете свръхвисока работливост, стигате до един миг, в който това, че сте продуктивни по едно и също време на доста места, кара всички действия да се забавят, да застинат и от време на време да се тръгнат обратно.
Накратко: Кажете не, когато се постанова.

5.  Да купувате неща, от които нямате потребност

Правилното ръководство на парите е една от основните качества, които можем да овладеем, с цел да си създадем по-комфортно бъдеще, и все пак ние от културна гледна тази дарба ни е отнета. Консуматорското общество, в което живеем, ни кара да си мислим, че щастието е в това да притежаваме неща и непрестанно да купуваме нови, без да съумее да ни научи на щастието, което не се намира във движимостите.

Когато в резултат на външния въздействия помислите за нова покупка, запитайте се: „ Дали това, което мисля да купя, в действителност е по-добро от това, които към този момент имам? Имам ли в действителност потребност от него? Или просто някой ме е предиздвикал да съм неудовлетворен от това, което имам сега? ”

Чували сте, че най-хубавите неща в живота са безвъзмездни. Повярвайте го. Времето с другари, смеха, насладата от лудориите на домашния любим, детската усмивка, прекарването на интимни и откровени моменти с обичания човек – тези блага са скъпи и безвъзмездни.

Парите носят улеснение и няма нищо неприятно в това да се наслаждавате на удобството. Но по-важно е да харчите парите си за неща, които са значими за вас – и да спрете да харчите за неща, които не внасят полезност в живота ви. Не забравяйте за какво купувате това, което купувате – в противоположен случай харченето може да се трансформира в унищожителен табиет.

6. Да клюкарствате

Клюката е зло. Ако желаете да знаете нещо за някого, питайте. Не предполагайте; това е методът, по който клюката пораства и се раздува.

Ако сте говорили с повече от един човек за нещо, което някой различен прави, време е да излезете напред и да говорите с индивида, който сте обсъждали. И в случай че в действителност „ не ви влиза в работата ” да говорите с този човек, евентуално „ не ви влиза в работата ” и да говорите за него. 

В последна сметка човек би трябвало да се пробва да съди по-малко, да обича повече и да устоява на изкушението да показва другите в неприятна светлина. Внимавайте с думите си. Бъдете почтени. Избягвайте да употребявате думите си, с цел да клюкарствате за другите. Използвайте силата им, с цел да разпространявате познания и любов.

7. Да запълвате всеки миг с действия

Почивката е наложителна. Най-добрите човешки достижения се случват тогава, когато има равновесие сред работа и отмора. Това се дължи на обстоятелството, че човешкото тяло е проектирано да работи на къси тласъци и желае отмора в постоянни промеждутъци, както физически и умствено. С други думи, продуктивните ви работни дни трабва да наподобяват почти по този начин: активност, къса отмора, активност, къса отмора и т.н. 

Оставяйте си всеки ден време, в което да не сте заети. Отделете си специфични моменти за прекъсване – моменти, в които да размишлявате, да си почивате и да презаредите. Не се заблуждавайте – не сте толкоз заети, че да не можете да си позволите по няколко минути душевно здраве.

Всеки заслужава тихи моменти, надалеч от всекидневната блъсканица, в която да не се сблъсква с проблеми, да не изследва решения,  и никой да няма искания към времето му. Поне два пъти на ден, когато сте будни, оттеглете се от източниците на стрес, които отхвърлят да се отдръпват от вас. Направете го за няколко минути, просто бъдете и дишайте. 

Източник: marcandangel.com

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР