Ако списъците с неща за вършене ви помагат, тогава голяма

...
Ако списъците с неща за вършене ви помагат, тогава голяма
Коментари Харесай

Нещата, които трябва да спрете да правите всеки ден

Ако описите с неща за извършване ви оказват помощ, тогава огромна изгода ще имате – от позиция на работливост, по-добри взаимоотношения, финансова непоклатимост и повече благополучие – в случай че си извършите лист и с неща за невършене, написа Мениджър Нюз.

1. Да се безпокоите за неправилните хора

Героите от сериала ще оцелеят и без вас. Семейството и приятелите им няма да виждат отсъствието ви, в случай че не ги гледате по малкия екран. Дори персоналния живот на политиците, които сте избрали, няма изключително значение в огромната скица на вашия живот.

Но индивидът до вас, приятелите ви, децата ви, цялото ви семейство, сътрудниците или клиентите ви – те са хората, които имат значение за вас. Отделете им вашето време и внимание. Те са тези, които го заслужаwат.

И когато срещате нови хора, бъдете общителни, само че не се опитвайте да бъдете най-хубави другари на всички. Забавете темпото и останете фокусирани върху главните хора – тези, чието неявяване неотложно ще направи живота ви по-малко задоволителен.

2. Да концентрирате цялото си внимание върху бъдещите събития, вместо върху актуалните моменти.

Този миг няма в никакъв случай да се повтори. Огледайте се. Ценете времето си, до момента в който го изживявате. Работете за дадена цел, само че се наслаждавайте на пътешествието от тук до там.

Преживявайте всяка стъпка. Не влизайте в порочния кръг на грубата работливост, която ви принуждава да мислите за всяко друго време и място, което може да си визиите, единствено не за в този момент.

Понякога е мъчно да оцените същинската стойност на момента, преди да се трансформира в спомен. А един ден евентуално ще откриете, че дребните моменти, които преживявате в този момент, са в действителност огромните моменти, за които си коства да мечтаете. Затова научете се да оценявате това, което имате в този момент, преди времето да ви принуди да оцените това, което сте имали в миналото.

3. Да отлагате решенията

Понякога човек не харчи толкоз сили да прави нещата, едвам реши какво да прави. Животът е цялостен с сложни решения. Напредвайки по пътя на живота ще срещате доста разклонения, където и двете пътеки изгледат еднообразно обещаващи. Важното е не коя ще изберете, а да изберете една.

Да вземеш решение от време на време е мъчително. Но нищо не е по обезсърчаващо от това в никакъв случай да не вземеш решение. Ако в никакъв случай не избереш път, в никакъв случай няма да схванеш къде води.

Когато сте изправени пред две еднообразно положителни благоприятни условия, не бъдете от хората, които избират третата – да не създадат избор.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР