Ако спечелиш сутринта, печелиш целия ден. Първите 60-90 минути от

...
Ако спечелиш сутринта, печелиш целия ден. Първите 60-90 минути от
Коментари Харесай

8-те най-ефективни сутрешни навици на успелите хора

Ако спечелиш сутринта, печелиш целия ден. Първите 60-90 минути от твоя ден ще имат огромно влияние по какъв начин останалата част от деня ти ще протече. Изпълняването на някакъв утринен обред е извънредно значимо за милиардери, футболисти, спортисти и топ музикални идоли по целия свят. Това са 8-те най-ефективни утринни привички на сполучливи хора, които можеш да добавиш към утринна стратегия.

1. Оправяй си леглото

Това може да звучи като малоумен табиет, само че е значимо. Веднага щом се събудиш първото нещо, което би трябвало да направиш, в случай че с изключение на да си изключиш алармата, е да си оправиш леглото. Най-вероятно няма да ти отнеме и минута. Военноморският адмирал Уилям Макрейвън споделил в тирада, че в случай че си оправяш леглото всяка заран, ще свършиш с първата задача от своя ден. Това ще ти даде малко възприятие за горделивост, което ще те окуражи да изпълниш друга задача, а след това - още една. Една свършена задача ще се трансформира в доста. Дори деня ти да е бил ужасяващ, ще се прибереш и легнеш в нещо, което си постигнал.

2. Медитация

Някаква форма на медитация или метод да фокусираш мозъкът бе най-често срещания утринен обред измежду съумелите хора съгласно книгата на Тим Ферис – „ Инструменти на Титани”. След интервюиране на стотици от най-влиятелните персони 80% от тях са упражнявали мозъците си посредством медитация всяка заран.

3. Направи си лист

Списъкът със задания ще ти даде цел за деня. Така няма да губиш време и да скучаеш. Започни като свършиш най-важните задания и завърши с неща с по-малко значение. В книгата на Атул Гаванде „ Чек-лист” се споделя, че описът не би трябвало да е дълъг, само че ще е по-добре да е сред 5-9 задания.

4. Визуализация

Визуализация е средство, което ще форсира процеса за приемане на това, което искаш. Така на мозъка ти ще му е мъчно да разграничава въображение и действителност. Постигането на твоята визия ще е елементарно и ще стане естествено.

5. Води си дневник

Това е метод да си превърнеш твоите нематериални мисли във физическа действителност. Според направено изследване единствено да напишеш своите цели доста усилва шанса да се изпълнят. Трите най-важни средства за триумф са отдаденост, отговорност и да се записват задачите.

6. Чети

Да се чете по няколко минути всяка заран е постоянно срещано измежду най-влиятелните хора в света. Ако не ви се четат новините, пробвайте с философия и бизнес литература. Те са известни други възможности.

7. Тренирай

Нямаме поради да спринтираш до фитнеса и да вдигаш, колкото можеш повече. По-скоро нещо, което те раздвижва и ти забързва пулса. Малко лицеви опори или извършения за разпъване могат доста да оказват помощ.

8. Студен душ

След упражненията пробвай да вземеш леден душ за най-малко 30 секунди. Това е нещо, което носи доста други изгоди като: увеличение на тестостерон, стимулиране на намаляване, понижава стрес и построява мощна воля.

Последните ти сили всеки ден би трябвало да отиват към възстановяване на идващия. Винаги си задавай въпроса „ Как мога да си подобря деня?” и както Тони Робинс постоянно споделя – тайната към щастието е напредък.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР