Ако смятате, че спринта, спининга, силовите тренировки и други форми

...
Ако смятате, че спринта, спининга, силовите тренировки и други форми
Коментари Харесай

Дали ходенето е достатъчно добра форма на упражнения?

Ако смятате, че спринта, спининга, силовите тренировки и други форми на високо интензивни тренировки са единствените „ същински “ форми на извършения, това не е по този начин. Ходенето 30 минути дневно е задоволително, с цел да поддържате добра форма и да бъдете здрави.

То е доста дейно за възстановяване на сърдечния темп и е чудесна форма на извършения – изключително за тези, които преди този момент не са били дейни или тези, които имат предпочитание да стартират да тичат.

Защо ходенето е толкоз страхотна форма на упражнение

Ползите за здравето от ходенето включват по-добро равнище на кръвна захар, по-силна сърдечно-съдова система, усъвършенствана плодовитост и други

То е чудесна форма на извършения за попречване на болести, които засягат психологичното ни здраве и някои сърдечни болести. То подтиква притока на кръв към мозъка и останалата част от тялото, ускорява метаболизма ни, понижава възприятието на тревога и стрес и усъвършенства цялостното ни въодушевление. Също по този начин намалява кръвното налягане.

Само 30 минути вървене дневно могат доста да подобрят психологичното здраве и да засилят имунитета, съгласно изследване от 2006 година

Според едно изследване, в случай че изразходвате същото количество сила с която и да е форма на кардио – вървене или тичане – вие намалявате риска от диабет, високо кръвно налягане и висок холестерол.

А за цялостното дългоденствие, всяко нарастване с 1000 стъпки до 4500 стъпки дневно – е обвързвано с 28% по-нисък риск от ранна гибел, съгласно данни, показани в Епидемиологията и предварителната защита на Американската сърдечна асоциация за 2021 година

Ходене и загуба на тегло

Докато ходенето е фантастично за мозъка и тялото ви и сигурно може да усили дълголетието и да усъвършенства настроението. То не е най-ефективният тип подготовка, в случай че се стремите да отслабнете. Възможно е да свалите към 5 кг., за няколко месеца, в случай че сте задоволително упорити и поредни.

За да отслабнете дейно за един ден, би трябвало да имате калориен недостиг. Това значи, че би трябвало да изгорите повече калории, в сравнение с консумирате. На дамите и мъжете се предлага да ядат приблизително 2000 и 2500 калории дневно надлежно, ходенето просто не може да бъде задоволително дейно, с цел да сътвори недостиг.

Бързото вървене може да изгори тъкмо толкоз калории, колкото бавното тичане. Но защото бегачите изминават повече разстояние за същото време, а бягането е по-взискателно към сърдечно-съдовата система – което значи, че усилва сърдечната периодичност повече, и вие изгаряте повече калории.

Така че да, ходенето се смята за „ упражнение “ и даже може да бъде всичко от което имате потребност, с цел да поддържате положително здраве, тонус и да оформите леко фигурата си.

Вижте още:

Колко да ходите всеки ден

Световната здравна организация, предлагат на възрастните да се стремят към 150 минути умерено интензивни извършения на седмица за здраве и 300 минути на седмица за загуба на тегло.

Ако не желаете да следите темпото си, може да опитате един теста за говорене. Упражнението с умерена активност би трябвало да ви кара да дишате задоволително бързо, с цел да можете да говорите, само че не и да пеете.

Ако 150 минути звучат като доста, имайте поради, че не е нужно да ходите без да спирате, може да извършите къса отмора или да намалите темпото.

Започнете леко и последователно увеличавайте интензивността си седмица след седмица, 150 минути на седмица могат да бъдат разграничени по доста разнообразни способи. Някои хора се стремят към 30 минути вървене 5 дни в седмицата. Други се вписват в 10 минути вървене няколко пъти дневно.

Как да ускорите темпото на вървене

Ето по какъв начин да ускорите вашето движение и да преминете от вървене към тичане, в случай че това е вашата цел.

  • Стъпка 1: Вървете със устойчиво, комфортно движение в продължение на 10 минути, може да ходите по 30 минути дневно с мечтаното от вас движение.
  • Стъпка 2: Ходете по 30 минути дневно с умерено до бързо движение, което ви разрешава да говорите, само че не и да пеете.
  • Стъпка 3: Разнообразете терена. Движете се по стръмни места води до непрекъснато увеличение на сърдечната периодичност – и вследствие на това скоростта на метаболизма и изгарянето на калории също се усилват. Когато вървите по скалисти или наклонени терени, разнообразни мускулни групи се задействат, с цел да завършат тези придвижвания. Поддържащите мускули си оказват помощ взаимно, подобрявайки вашата мощ и пъргавина и вършат придвижванията на долната част на тялото по-лесни.
  • Стъпка 4: Качете се по стълбите. Намерете стълбище в стадион, фитнес зала или блок. Опитайте се да ги изкачвате на всеки 10 минути по време на вашата 30-минутна подготовка за вървене, след което преминете към нанагорнище на всеки 5 минути за общо 6 кръга. Това ще усили равнището на силата на краката, което изграждате посредством вървене, също по този начин ще увеличи сърдечната периодичност, с цел да усили изгарянето на калории.
  • Стъпка 5: Опитайте шпации. Увеличете темпото за 1 минута, откакто се възстановите с умерено движение вървене за 4 минути. Повторете това за 6 кръга, с цел да завършите тренировката си за вървене за деня. След като това стане елементарно, пробвайте да ходите бързо за 2 минути, след което се възстановете с умерено движение за 3 минути; повтаря се 6 пъти. Увеличете до 6 серии по 3 минути бързо, 2 минути умерено, по-късно до 6 серии по 4 минути бързо, 1 минута умерено и най-после до бърза разходка за всичките 30 минути.
  • Стъпка 6: Увеличете темпото. Ако желаете да опитате джогинг, следвайте същата разбивка минута по минута в стъпка 5. Възстановете се с умерено до бързо движение на вървене.

Обобщение

Както можете да видите, ходенето може да бъде чудесна подготовка и може да провокира сериозен здравословен табиет, без значение дали се придържате към вървене или ускорявате нещата. Ако желаете да предизвикате и горната част на тялото си, помислете за скандинавското вървене. Науката потвърждава, че ходенето с щеки задейства 90% от мускулните групи на тялото ви.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР