Ако смятате, че младите хора, които познавате, в момента резервират

...
Ако смятате, че младите хора, които познавате, в момента резервират
Коментари Харесай

За младите не е важно да се спестява и вероятно са прави

Ако смятате, че младежите, които познавате, сега резервират дълга почивка на далечно място, може би сте на прав път.

Според скорошно проучване на компанията за финансови услуги Fidelity, в което са взели присъединяване над 2600 души, това е тъкмо по този начин.

Допитването е било на тематика икономисване за годините в пенсия.

Изследването разкрива, че 55% от хората на възраст от 18 до 35 години са сложили на пауза своите спестовни проекти. Причината е COVID-кризата. 45% от допитаните “не виждат смисъл в спестяването, до момента в който нещата не се върнат към нормалното”, написа CNBC.

През последните две години някои хора натрупаха солидни средства, защото нямаше опция да излизат. Те не отидоха на нормалните си ваканции, споделя Рита Асаф от Fidelity. "Предвид високата инфлация и напрегнатия пазар, мисля, че тази група си мисли следното: Защо да натрупвам пари в пенсионен фонд тъкмо в този момент? "

Тенденцията отчасти се дължи на високите разноски за живот на младите в Съединени американски щати. Те са затруднени от студентските задължения, поддръжката на жилището и 8.6% инфлация.

Така, в случай че не желаете да влагате парите си в непредсказуем пазар, може да желаете да почакате той да се стабилизира - въпреки милиардери, като Уорън Бъфет и Илон Мъск, да предлагат тъкмо противоположното.

Ако сте загрижени поради инфлацията и по какъв начин тя се отразява на спестяванията ви, това може да ви накара да харчите тук и в този момент.

През февруари изследване на Bankrate разкри, че 54% от по-младите милениали и 46% от поколението Z споделят, че спестяванията им за черни дни са намалели по отношение на 2020 година То откри още, че милениалите са по-склонни от другите генерации да имат по-големи кредитни отговорности, в сравнение с спестявания.

Решението да се сложи краткотрайно на пауза спестяването се дължи и на настройката на 39% от респондентите, които чакат, че ще се пенсионират по-късно поради Covid.

С други думи, най-малко някои младежи възнамеряват да работят още няколко години след края на кариерата си. Така тe желаят да поправят вредите, нанесени от пандемията.

Това потомство е по-осъзнато от предходното, споделя Асаф. По-младите вложители са научили уроците си от старите генерации и желаят да държат под надзор парите си.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР