Ако сме адекватни в тази криза, може да ни се

...
Ако сме адекватни в тази криза, може да ни се
Коментари Харесай

Красимир Янков: Със Закона за мерките по време на извънредно положение се прави скок към полицейска държава

" Ако сме съответни в тази рецесия, може да ни се дадат благоприятни условия. Защото тя ще премисли ролята на страната. Важно е страните, които са взели функционалностите за ръководство, като държавен механизъм, да не го компрометират. Най-порочните практики произтичат от тези управлявани модели. Демокрацията би трябвало да се развива в посока на рационализиране на механизмите за публичен надзор. Искате единствено правото за прехвърляне на мандат на безконтролни хора, уважаеми дами и господа от ръководещото болшинство ", сподели националният представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Красимир Янков в Народното събрание по време на разискване Законопроект на ограниченията по време на изключително състояние.

Той добави, че прокуратурата преоткрива тази си роля повече в декларативна посока към този момент. По думите му всички служби би трябвало да извършват отговорностите си до степен " задача на живота им ".

Янков беше безапелационен, че след рецесията ще пристигна време за равносметка на това, коя работа по какъв начин работи и да се вземе решение дали да се закриват някои, или да се преструктурират.

Той уточни, че с направените промени в Закона за електронните известия, във връзка с следене и идентифициране на източника на връзка, в действителност ръководещите са признавли, че институциите нямат потенциал да приложат нужните дейности, съгласно обстановката в пандемия.

" Със Закона за ограниченията по време на изключително състояние вършиме огромна крачка - скок към полицейска страна ", отсече Янков.

Красимир Янков изясни, че хората се опасяват и търсят сигурност в институциите и в тяхната работа.

Той добави, че е безусловно належащо положителното взаимоотношение сред другите институции в страната по време на рецесията.

" С прпедложението вие да погазите права и свободи на българските жители, въпреки и в изключително състояние, показвате, че нямате нужната подготвеност, макар забавящите ограничения, по отношение на това, което ни следва ", сподели Красимир Янков към ръководещите. Той още веднъж моли да бъдат ясно избрани правата на виновните лица по време на рецесия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР