Ако слуховете са верни, тази есен/зима Sony ще представи по-мощна

...
Ако слуховете са верни, тази есен/зима Sony ще представи по-мощна
Коментари Харесай

PS5 Pro ще предлага множество подобрения в скоростта на процесора, графиката, RAM паметта и звука

Ако слуховете са правилни, тази есен/зима Sony ще показа по-мощна геймърска подпора PlayStation 5 Pro, която носи кодовото име Trinity. Вчера в мрежата се появи свежа информация, която разкрива детайлности за графичните благоприятни условия на бъдещата подпора.

Според редактора на Insider Gaming Том Хендерсън, PS5 Pro ще употребява 8-ядрен процесор на AMD с архитектура Zen 2, както в елементарната PS5.

В случая обаче той ще работи с по-висока тактова периодичност. Отбелязва се, че с помощта на поддръжката на така наречен High CPU Frequency Mode режим (висока периодичност на процесора). Или другояче казано, процесорът ще може да работи на периодичност до 3,85 GHz, което е с 10% повече от скоростта в актуалната му версия.

Много по-значително усъвършенстване ще получи графичният процесор. Той ще се базира на по-модерната AMD RDNA 3 архитектура и ще получи 60 изчислителни блока. Това е с 67% повече от графичния процесор AMD RDNA 2 в настоящия PS5. Очаква се графичният процесор на новата подпора да работи на периодичност до 2,18 GHz. Производителността на рендериране на новата подпора ще бъде с до 45% по-висока.

Освен това новата графична подсистема на PlayStation 5 Pro ще предлага 2-3 пъти по-висока продуктивност при трасиране на лъчи.

Новата подпора ще поддържа технологията за интелигентно мащабиране във времето PSSR (PlayStation Spectral Super Resolution). На нея се приписва поддръжката на 8K резолюция. Нейното внедряване се чака с стартирането на бъдещо SDK. Отбелязва се, че сега комплектите за разработчици на PS5 Pro работят със SDK 9.0, а 10-ата версия на софтуера ще бъде налична преди стартирането на новата подпора.

Също по този начин, съгласно Insider Gaming графичният процесор на новата подпора ще се възползва от шейдърите BVH8. Настоящата подпора PS5 употребява шейдъри BVH4. Според вътрешен източник, който е един от първите, удостоверили кодовото име на новия APU Viola в състава на PS5 Pro, новата подпора в действителност към момента ще разчита на архитектурата Zen 2 на AMD за изчислителните ядра. Според личните му думи поддръжката на шейдъри BVH8 е обвързвана с новата графична архитектура RDNA 4 RT. По този метод можем да създадем съмнение, че графичният процесор на PS5 Pro ще комбинира хардуерната архитектура RDNA 3 и функционалностите на RDNA 4.

На новата подпора се приписват и 16 GB GDDR6 памет с 18 Gbps (28% по-бързa от PS5), сменяемо дисково устройство и 1 TB непрекъсната памет. Insider Gaming удостовери също, че ACV (аудиопроцесорът) в PS5 Pro ще работи с по-висока тактова периодичност от PS5 и се чака да има 35% по-висока продуктивност. Въпреки че 3D аудиото на PS5 към този момент беше похвалено от някои геймъри, наподобява Sony счита, че е бил нужен вътрешен скок. Все отново Sony стартира своята активност в региона на аудиото.

Според разнообразни източници PlayStation 5 Pro ще бъде показана тази есен, евентуално през ноември.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР