„Ако случайно падне правителството, при следващия мандат с коалиционните ни

...
„Ако случайно падне правителството, при следващия мандат с коалиционните ни
Коментари Харесай

Ако случайно падне правителството, при следващия мандат ще говорим лично с всеки депутат

„ Ако инцидентно падне държавното управление, при идващия мандат с съдружните ни сътрудници ще приказваме персонално с всеки един народен представител – от всички политически сили, който желае да поддържа държавното управление. Но те би трябвало да са самостоятелни. Това, което желаеме да прекъснем е задкулисието. Който желае да е с нас – би трябвало самичък да вземе решението какви политики да подкрепи”, съобщи министър председателят кирил Петков пред бТВ.

„ Ако би трябвало да пробием бетона на задкулисието – ще се бием до дупка. Не бих предал страната, в случай че зависи от мен. Ако има някакви други разновидности, които са свързани с хора на които имам вяра – позицията на министър председател е значима дотолкоз за мен – доколкото мога да върша смяната, в която вярвам”, сподели още той.

Премиерът Кирил Петков разгласи, че външното ни министерство би трябвало да обясни през парламентарната комисия по външна политика същността на френското предложение за Република Северна Македония.

Петков не знае дали ще има изговаряне на Народното събрание по предлагането, до срещата на евролидерите другата седмица. Ако такова няма, той няма мандат да поеме ангажимент за повдигане ва българското несъгласие за започване на договарянията.

Петков изясни, че ще отиде на срещата на върха на Европейски Съюз другата седмица не с позиция на държавното управление, както е заречен, а с позиция на Народното събрание, в случай че има такава.

" Европейският съюз дава опция да подсигурява правата българите в Северна Македония през явен механизъм, че Република Северна Македония не стартира договарянията си за Европейския съюз преди да се смени конституцията. Първата стъпка за започване на Северна Македония по пътя на преговорния развой, това се назовава първата междуправителствена конференция, тя да стартира, откакто те са трансформирали конституцията си. Но трансформират ли си конституцията, България да не може да ги спре отново, те пък от тяхна страна да им се подсигурява, че ние няма да си измисляме по едно изискване всеки 6 месеца. "

За мненията направени от президентът Румен Радев тази заран, за обстановката в Народното събрание и търсенето на поддръжка за оцеляване на държавното управление министър председателят сподели:

" Нека му пожелаем цветущ рожден ден, той през днешния ден има рожден ден, да е жив и здрав. И това, което единственото мога да му пожелая сигурно, е - хората, които го поддържаха едно време на площада, бяха същите тези хора, които ни поддържаха пред Народното събрание. Най-ценното политическо свойство съгласно мен е да се вслушваме в тях ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР