Ако следите внимателно тенденциите в грима през последните няколко години,

...
Ако следите внимателно тенденциите в грима през последните няколко години,
Коментари Харесай

Как се зароди най-актуалната тенденция в грима и защо няма намерение да си ходи?

Ако следите деликатно трендовете в грима през последните няколко години, несъмнено сте забелязали огромни промени. Времената, в които гурутата на хубостта в YouTube ни учеха по какъв начин да нанасяме слой след слой артикули по кожата си, да контурираме лицето си и да си слагаме блестящи сенки за очи, към този момент отминаха. Яркото червило и тежката очна линия отстъпиха място на лекия BB крем и транспарантните гланцове за устни, които основават естествена, само че в това време поддържана визия.

Най-актуалната наклонност в грима за 2022 е нещо покрай познатия ни грим “без грим ”, само че пречупен през призмата на новите обществени медии, в които се зароди неговата известност. Гримът “clean girl ” ( прев. “чисто момиче ”) се появи и стартира да циркулира в TikTok по-рано тази година, след което най-големите звездни, които започнаха да го ползват в ежедневните си ритуали за хубост, утвърдиха известността му. 

Модата както при облеклата, по този начин и при грима не се появява от нищото. Промените, които последователно стартират да се случват в дрешника ни и в несесера с гримовете, в действителност почтено са вследствие на промени в метода ни на живот и в настройките на обществото. Така и “clean girl ” гримът се в появи вследствие на фрапантните промени в метода на живот, наложени ни от ковид пандемията. 

Продължителното стоене у дома значително намали използването на грим от дамите и те започнаха да осъзнават, че в грима по-малкото в действителност е повече. „ Много дами бяха привикнали въобще да не носят доста грим или, в случай че има подобен – доста малко количество – по време на пандемията и това беше възприето и продължи “, споделя пред Grazia Шарлот Найт, създател на козметична компания. 

Гримът “clean girl ” се характеризира с едвам забележима база, лъскави устни и “стъклено ” покритие на кожата. Целта на този грим е кожата да наподобява чиста, поддържана и огряна, а чертите на лицето ни да бъдат внимателно подчетани. При този грим всичко внезапно, блестящо и натрапчиво е неразрешено. 

Тази наклонност в грима също по този начин залага доста на продуктите. Най-добре е самият грим да носи изгодите на козметичните артикули за грижа за кожата. Така гримът освен “маскира ”, а също по този начин се грижи за кожата ни. 

„ По време на пандемията видяхме смяна в държанието на потребителите, защото те имаха време да прегледат по-отблизо настоящите си привички и да видят какви артикули в действителност имат в арсенала си, ” казва  Найт.

Освен това сме по-малко загрижени за това, което в миналото сме считали за недостатъци, тъй като сме привикнали да гледаме естествения тип на лицето си без грим за дълъг интервал от време. „ Тенденцията на матовия грим си отпътува (засега!) и хората се насочват към приемането на това, което преди би било възприемано като „ минус “ – обрасли вежди или петънца по кожата, които не са изцяло скрити  “, прибавя Найт.

Популярността на красивия и натурален грим “clean girl ” няма да изтлее с края на 2022. Дамите стартират да възприемат един нов метод, който смесва грим и грижа за кожата по едно и също време. Това е прекомерно ефикасен, бърз и комфортен метод, с цел да бъде пропуснат по този начин елементарно.

Ако към момента не сте пробвали “clean girl ” грима, Найт има значим съвет, който споделя за постигането на тази настояща визия. „ Търсете артикули със съставки за грижа за кожата – те ще разкрият вътрешния искра, както и ще основат оня хубав тип на стъклена кожа “, споделя тя.

А в галерията ни може да видите по какъв начин да постигнете тази красива грим визия малко по малко.
 Как да реализираме най-актуалната наклонност в грима в 4 лесни стъпки  Как да реализираме най-актуалната наклонност в грима в 4 лесни стъпки  Как да реализираме най-актуалната наклонност в грима в 4 лесни стъпки  Как да реализираме най-актуалната наклонност в грима в 4 лесни стъпки
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР