Ако след Освобождението на България имаше традиция да се почитат

...
Ако след Освобождението на България имаше традиция да се почитат
Коментари Харесай

Каракачанов: Добре, че отново почитаме будителите след 45 години забрана


Ако след Освобождението на България имаше традиция да се почитат хората, запалили българското Възраждане и тях наричахме будители, то за жалост 45 години този празник беше пропуснат и забраняван. Днес той е към този момент възобновен и в този момент почитаме тези хора, тези персони, които със своите каузи, със своето творчество, със своето перо, със своите дейности способстват за събуждането на българския дух. Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов през днешния ден, 1 ноември, по време на тържествената гала, на която бяха отличени български учени, създатели и общественици във връзка Деня на националните будители.

" Съвременните будители способстват за това българинът да има повече национално самочувствие, да има повече национално достолепие и да има повече горделивост в него ", съобщи министър Каракачанов и акцентира, че единствено по този начин можем да противодействаме на националния нихилизъм, който в последните години залива съзнанието на младите българи.

Министърът на защитата Красимир Каракачанов награди с почетен знак за значителен принос към Министерството на защитата учен Георги Марков, Татяна Лолова, Венелина Гочева, професор доктор Никола Владов д.м.н., проектант Христо Генчев, доцент Христо Смоленов, Росен Петров, Орлин Горанов, професор Крум Дамянов и професор Божидар Димитров.

Министър Каракачанов поздрави наградените като им пожела да не престават, всеки във своята активност, да спомагат за пробуждането на българския народ. " Време е всички да разберем, че нация без самочувствие, нация без достолепие няма по какъв начин да успее ", сподели в умозаключение министърът на защитата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР