Ако си спомняте, преди да направи своите десетки милиони /деца,

...
Ако си спомняте, преди да направи своите десетки милиони /деца,
Коментари Харесай

Илиян Василев: Христов нито разбира от газ, нито от дипломация. Може да направи беля с огромни мащаби

Ако си спомняте, преди да направи своите десетки милиони /деца, близки/ Георги Първанов се повхвали, че не е останал " валат " от властта. А на Радев му остават броени години и както наподобява няма необикновен късмет да продължи като партиен водач. Политическа партия, Янев, Трифонов - напряко задраскаха бъдещето му като политик след мандат.

За това и той смени плочата и стартира да захлебва. Един път президент се става, а какъв брой години напред има да живее. С една пенсия няма по какъв начин, нищо ще е президентска с бонуси

И този път, за разлика от служебните държавни управления от предходната година, настоящето служебно го ръководи ръчно, като се намесва на всички места. Министърът на енергетиката е на директен надзор. За това споделих, че станахме като в Съединени американски щати - президентът взема решение всичко.

Радев няма да се намеси с цел да откри
слот в Гърция, само че през ден съгласува с Митрофанова договорката с Газпром.  

Значи, когато съветският газ се внася той взе участие в газовия микс на България. Тоест не е единствено той, има и различен газ. Когато обаче го получаваме от Гърция и Румъния, той е единствено чист съветски газ, е не част от техния микс. Клети, клети човечета.

За мен най-голямата заплаха е неналичието на професионализъм в Христов и то в извънредно сложен миг в връзките с " Газпром ". Нито схваща от газ, нито от дипломация. 

Както Делян Добрев приключи договора/анекса с " Росатом " три дни преди да изтече, и по този начин потънахме в арбитражния съд и загубихме делото, по този начин и Христов заради неумение или предумишленост може да сътвори пакост с големи мащаби. 

Оставете, че аритметиката не му е мощната страна при смятането на " евтиния " съветски газ - тези 50 % по-скъп. Там играта, негова и на Добрев, е обикновена. При възходяща траектория на цените - примерно през месец август, защото цената на съветския газ за август като формула се пресмята среднопретеглената цена за предишния месец /юли/, а тогава цената беше доста по-евтина/ и по този начин съветския газ става на ниска цена, тъй като и газовата му съставния елемент и петролната са към доста по-ниска база.

Проблемът е, че настоящият август е пиков като цени и цената на септември ще пробие покрива и съветския газ ще стане ценово отровен. Ще видите на 1 септември или когато КЕВР дефинира цената. 

Ако цената през септември стартира да пада, ние ще си плащаме по-скъпите цени през август, и би трябвало да чакаме октомври.. 

През септември съветският газ ще се раздават във флакон с писмен знак Z като безценен подарък за рожден ден, женитба и прочие мотиви за отбелязване и като израз на внимание.

А американския ВПГ - отказаните карга - ще продължи да бъде устойчиво невисок. -между 145-175 $ за МВТч. докарано до България.

Забелязвате ли, че до момента в който борави с числа по цялата верига на стойностт, заобикаля да споделя какъв брой по-скъпи са били
слотове, и то по този начин, че създадат ВПГ неконкурентно способно.

Моля публицистите да го питат какъв брой пъти е разговарял с гръцкия енергиен министър и по какъв начин му е името. 

Как по този начин Петков и Николов в диалози с гръцките си сътрудници постоянно съумяха да договорят
слотове - с изключение на слотове на МЕТ, са употребени и такива на гръцки компании. При това месец за месец, което е най-трудно, а в този момент през август не може да контракти за ноември, декември, и по този начин до април. 

За това бързат през август да употребяват юлския ценови мотив, тъй като последваща седмица ще би трябвало да бягат през глава. Ценовият мотив за съветския газ ще мине на назад във времето и ще наблегнат на страха от загуба в трибунал.

Илиян Василев, Фейсбук


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР