Ако си сама, но ти се иска да си имаш

...
Ако си сама, но ти се иска да си имаш
Коментари Харесай

Ето защо чакането на сродната душа може да е причината още да си необвързана

Ако си сама, само че ти се желае да си имаш сътрудник, съветваме те да отделиш време да решиш какво в действителност има значение, когато търсиш своя специфичен човек.

Може би като доста други необвързани хора ограничаваш възможностите си да откриеш и задържиш любовта заради аргументи, които си заслужават преразглеждане – като да вземем за пример да искаш половинката ви да има избрани ползи или пък цвят на косата.

Може би и ти също като Джейн – една от клиентките на Ивон Алън, съветник по интимните връзки и създател на доста книги на тази тема, стесняваш полето на евентуалните си сътрудници и по този начин си причиняваш излишно и евентуално трайно отчаяние.

Като дълготраен сполучлив юрист, фокусът на Джейн бил напълно върху кариерата ѝ за сметка на персоналния живот. Сега тя е на 41 години и изпитва напрежението да има дете преди да стане прекомерно късно.

Но Джейн има едно изискване – не желае да излиза на среща с мъже, които са по-възрастни от 42 години.

Имайки поради, че лишава време, с цел да се развие връзката – както и евентуалните провокации, с които дамите могат да се сблъскат в опитите да заченат на тази възраст, Ивон Алън ѝ обяснила, че множеството мъже на 42-годишна възраст, които желаят да имат семейство, избират по-млада жена, което е рационално желание. Когато експертката ѝ обяснила, че има доста свободни клиенти от мъжки пол, които са над 45 години, само че въпреки всичко са с юношески дух, енергични и отворени към това да имат деца, тя не показала никакъв интерес.

Надяваме се, че не съжалява през остатъка от живота си за това какъв брой стеснен е описът ѝ с стремежи и поради това, че изключва доста страхотни евентуални сътрудници.

Но мъжете също могат да бъдат слепи за евентуалната страхотна връзка!

Ивон споделя за един добре изглеждащ мъж в края на 40-те си години, който споделил, че е бил на стотици първи срещи през живота си, само че в никакъв случай на втора среща.

Той споделя, че е уверен, че може да разпознае „ специфичната “ жена за часове, в случай че не и минути! Може би като него ти сте човек, който чака да изпита химията още на първата среща и рядко стига до втора, даже и да сте си прекарали добре. Макар и хормоналлният прилив да срещнеш някой, който в действителност те впечатлява, да е необикновен и да е нещо, за което всички си мечтаем, е много рисковано това да бъде основата за продължителна връзка.

За страдание, прекомерно постоянно този „ връх “ се срутва бързо и минава в болежка и илюзия, до момента в който хормоните се успокояват. Точно тогава действителността на несъвместимите характери става явна.

Ан Тийчуърт е високоуважаван американски психолог и създател на книги за връзките. В една от лекциите си тя споделя нещо, което изумява зрителите ѝ – „ Ако става дума за първична химия, в случай че оценявате някого на 9 или 10 от 10, бягайте далеко “. Тя незабавно изяснява думите си – “Когато сме толкоз възхитени от някого, ние сме склонни да не бъдем себе си и да се представяме като такива, каквито считаме, че отсрещната страна желае да бъдем. Това ни пречи да забележим и да оценим индивида подобен, какъвто е, както и той да опознае същинските нас. ”

За страдание, щом първичната тръпка отмине – без значение дали отнеме седмици, месеци, или години – прекомерно постоянно един или и двамата сътрудници осъзнават, че няма нищо друго с изключение на привличането, което ги задържа дружно.

Взаимно възнаграждаващата връзка не е основана на ползи, възраст или тръпка. Всъщност същинската обич и продължителната химия порастват, когато двойката стартира да се опознава и двамата сътрудници ценят както преимуществата на половинката, по този начин и неговите дефекти.

Затова, благо момиче, не позволявай на концепцията си за сродна душа или мечтана половинка да ти попречи да намериш същински сътрудник, който да бъде съвършен за теб – по метод, по който не сте предполагала, че е допустимо!

Инфо: https://dama.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР