Ако си мислиш, че животът ти не е такъв, какъвто

...
Ако си мислиш, че животът ти не е такъв, какъвто
Коментари Харесай

Съжалявам, но причината животът ти да е такъв, е в теб

Ако си мислиш, че животът ти не е подобен, какъвто искаш, евентуално е по този начин. Ако си казваш, че заслужаваш повече, евентуално и това е по този начин. Но по-важното е, че това, което те дърпа обратно и ти пречи да поемеш по нов път, си ти. Единствено и единствено ти.

Ако си казваш, че животът е против теб, в случай че виждаш трудностите, а не опциите, в случай че компликациите те обезкуражават и те карат да се откажеш, значи е време да смениш съществено метода си на мислене. Време е да смениш гледната си точка.

Ти разрешаваш на отрицателните мисли да управляват мозъка ти. А оттова – и живота ти. Единствено и единствено ти.

Ти си повода да стоиш на тази скучна работа, която краде от времето ти и изпива силата ти, вместо да потърсиш работа, която ще те предизвика и вълнува. Работа, която за теб е предопределение, а не обвързване.

Ти си повода да не успяваш да свалиш килограмите, които искаш, тъй като не ти доближава воля да промениш храненето си. В твоите ръце е решението да ядеш здравословно и да спортуваш повече. Както и това да си намираш извинения и да не го правиш.

Ти си повода да стоиш във връзка, която не ти носи благополучие. Връзка, която изцежда щастието от теб. От теб зависи дали да останеш, или да си тръгнеш. Дали да се примириш с това, което не е положително за теб, или да се осмелиш да излезеш от зоната си на комфорт и да потърсиш връзка, каквато заслужаваш.

Ти си повода да отлагаш всичко това, за което копнее сърцето ти. Ти избираш да видиш компликациите, които съпътстват всяка смяна, а не опциите, които тази смяна носи.

Няма по какъв начин да го кажа по-друг метод: ти си своят максимален зложелател. Своят пакостник. Ти стоиш на пътя на своите фантазии и на своя триумф. Ти си пречиш. Единствено и единствено ти.

Животът не дължи нищо на никого. Не очаквай да постигнеш това, което искаш, в случай че не се бориш за него. Не очаквай пълностоен живот, в случай че живееш половинчато, в случай че се бориш половинчато, в случай че се посвещаваш на фантазиите си половинчато.

Трябва да даваш всичко от себе си. 100% от себе си. Трябва да даваш най-хубавото тъкмо тогава, когато всички към теб ти споделят, че би трябвало да се откажеш. Трябва да се бориш за себе си и за мечтите си. Трябва да вярваш в себе си.

Не забравяй, че “всеки път, когато си казваш, че можеш, и всякога, когато си казваш, че не можеш, имаш право ”. Всичко е въпрос на избор. Ежедневен избор.

Никой няма да повярва в действителност, че можеш да направиш нещо, преди да го направиш. Затова не чакай подучване от другите. Открий го в себе си.

Върви напред. Върви към фантазията си. И когато я постигнеш, продължи към идната. Защото всичко прелестно в живота ти занапред следва. Стига да си го позволиш…

Автор: Бека Мартин

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР