Ако шофираме, колата е неизменна част от нашето ежедневие. А

...
Ако шофираме, колата е неизменна част от нашето ежедневие. А
Коментари Харесай

Колко мръсно е най-мръсното място в колата

Ако караме, колата е неизменима част от нашето всекидневие. А в случай че я употребяваме, с цел да се придвижваме от офиса до у дома или пък шофирането е наша специалност, то прекарваме задоволително дълго време в транспортното средство, с цел да би трябвало да помислим за хигиената и здравето си.

Знаем, че би трябвало да мием ръцете си постоянно, изключително откакто сме се возили в градския превоз или пък сме посетили тоалетната. Оказва се, обаче, че сме подложени на не по-малка бактериална офанзива, когато най-спокойно си караме персоналния автомобил .
 Снимка 409130

Според проучване, извършено в Съединени американски щати, кормилото на автомобила е най-мръсната част от интериора . Той е цели четири пъти по-мръсен от седалката на социална тоалетна и шест пъти по-пълен с бактерии от екрана на смарт телефона ни.

И повода за това е, че прекомерно рядко се сещаме да почистваме това място, което непрестанно допираме с ръцете си. Всъщност, в колата ни е същински разплодник на бактерии. Учени са открили, че тяхната централизация е към 629 на квадратен сантиметър . А това несъмнено ни звучи стряскащо.
 Каква е връзката сред съня и бактериите в тялото ни
Каква е връзката сред съня и бактериите в тялото ни

Двата съществени стълба на цялостното ни здраве са свързани

Освен кормилото, поставките за чаши, дръжките и коланите са други много мръсни елементи от интериора на автомобила, на които също не обръщаме нужното внимание при автомивка, написа The Drive.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР