Ако шефът ви казва едно от тези три неща, то

...
Ако шефът ви казва едно от тези три неща, то
Коментари Харесай

Добрият лидер никога не казва “Може би”

Ако шефът ви споделя едно от тези три неща, то най-вероятно е несръчен.

Да имаш за началник същински водач значи да се чувстваш въодушевен, стимулиран и да успяваш да се учиш всеки ден. Както и да имаш ясни критерии за оценка и вероятност за развиване. Ако вашият началник споделя едно от тези три неща, за жалост евентуално работите с негодник.

Дали би трябвало да започнете да си търсите нова работа? В дълготраен проект това би било по-мъдрото решение.

“Може би ”/ “Ще забележим ”

Добрият управител е явен и пряк. И е наясно със обстановката. Шефът, който дава отговор на въпросите на чиновниците си с “Може би ”, все едно в прав текст споделя, че не знае какво прави. Това основава възприятие на неустановеност, а това е едно от най-контрапродуктивните неща в една компания.

“По мое мнение… ”

Добре свършената работа не идва с отзиви, а с взети решения. На мениджърът ви му се заплаща да се среща с всички аспекти от даден проблем, след което да взема решения и да дефинира посоката, в която екипът му да работи. Това не изключва да изслушва останалите и да взема причините им под внимание. Уважението е значимо. Но на финала единствената вярна маневра е категоричността.

“Тук аз съм шефът ”

Ако му се постанова да ви го припомня, значи не е убеден в качествата и престижа си. Няма нищо по-жалко от истерясал шеф, който е изпаднал в пояснения за какво той командва, а вие би трябвало да слушате. Ако се е стигнало до там, значи в екипа има сериозна рецесия на доверие в лидерската фигура, а подобен проблем не се позволява с просто натякване.

Какво вършат всички сполучливи дами през първия час на работа

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР