Ако Северна Македония се обяви против конституционните промени, ще напусне

...
Ако Северна Македония се обяви против конституционните промени, ще напусне
Коментари Харесай

Американски сенатор: Ако РСМ не приеме конституционните промени, ще напусне пътя към ЕС и ще разтревожи НАТО

Ако Северна Македония се разгласи срещу конституционните промени, ще напусне пътя към Европейския съюз и това ще бъде доста тревожна стъпка за членовете на НАТО.

Това съобщи американският сенатор Крис Мърфи след срещата с премиера Димитър Ковачевски от държавната естрада, съобщи Макфакс.

„ Украйна не може да влезе в Европейски Съюз, в случай че не влязат и страните от Балканите и Северна Македония не би трябвало да пропуща тази опция. Тези конституционни промени са ясна опция за Северна Македония да може да се причисли към Европейски Съюз. Говорим за бърз стопански напредък и идването на повече американски компании в Северна Македония. Последното нещо, което бих желал да кажа е следното. Искам да бъда явен за въздействието върху връзките със Съединените щати, в случай че Северна Македония поеме по друг път. Ако реши да се разгласи срещу тези конституционни промени, ще напусне пътя към Европейския съюз и това ще бъде доста тревожна стъпка за членовете на НАТО. Тези, които желаеме да защитим, пазиме въз основа на нашите полезности “, сподели сенатор Мърфи.

Съединените щати ще следят изборите, които ще бъдат направени през идващите няколко месеца, и всички се надяват, че решението ще бъде в сходство с ограниченията за сигурност на НАТО и пътя към Европейски Съюз, сподели още той.

„ Трябва да се създадат избори. Русия е сериозна опасност за Алианса, за международните демокрации. Това е моментът демокрациите в Европа да се обединят, да вземат сложните решения да отговорят на тази експанзия. Затова господин министър-председател, Вашето посещаване във Вашингтон беше от жизненоважно значение и в действителност се надявам скоро да чуем положителни вести от Скопие по отношение на конституционните промени и пътя към Европейския съюз ", сподели сенатор Мърфи.

Премиерът Димитър Ковачевски съобщи, че страната като част от някогашна Югославия е имала по-висок стандарт от доста страни, които в този момент са членки на Европейски Съюз и разгласи, че ще върне подобен стандарт на жителите.

„ Нашата страна произлиза от някогашната югославска федерация. Тогава имахме по-висок стандарт от Словакия и Чехия, и Румъния, и Полша, и България, и всички страни, които станаха членки на Европейския съюз. Ще взема всички нужни решения, които ще подсигуряват, че жителите на Северна Македония още веднъж ще имат висок стандарт. По този път разгадавам и на поддръжката на нашите стратегически сътрудници, на първо място Съединени американски щати и страните-членки на Европейски Съюз ", сподели министър председателят.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР