Ако сериозно се замисляте за това дали да си вземете

...
Ако сериозно се замисляте за това дали да си вземете
Коментари Харесай

Характер и поведение на папагала Корела

Ако съществено се замисляте за това дали да си вземете за домакински любим папагал, тогава е добре да сте осведомени с характера и държанието на тези питомци, както и с какви компликации може да се сблъскате.

Като цяло може да се каже, че папагалите са доста занимателни и обществени птици, по тази причина са прелестен избор, в случай че имате дребни деца, защото за тях това несъмнено ще бъде доста забавно.

Така да вземем за пример папагалите Корела могат да демонстрират страсти - боязън, наслада, любознание и още куп неща.

Тези птички са доста благи и отзивчиви, тъй че в случай че сте подготвени да преглътнете тези дефекти, тогава самоуверено можете да си вземете за домакински любим папагал Корела. Убедени сме, че доста бързо крилатия другар ще стане част от вашето семейство.

Темперамент на папагал Корела

Със сигурност може да се каже, че това е доста забавна и красива птица, която постоянно може да ви удиви с нещо. В началото може да сте комплицирани и да не знаете по какъв начин да се грижите за тях, както и да се питате за какво издава неразбираеми звуци, само че скоро ще свикнете с това.

Освен това папагали Корела са доста общителни и отзивчиви. Имайте поради обаче, че без непрекъснатото му другарство с вас и фамилията този питомец може да стане неприветлив и нападателен.

 Папагал Корела

Все отново това са доста горди птици, които не понасят да бъдат подценявани. Те могат да са доста предани на стопанина си, само че би трябвало да усещат, че и вие им отговаряте с реципрочност и им отделяте задоволително време.

Бъдете подготвени да играете с новия си питомец, както и от време на време да го пускате от клетката. Ако обичате своя нов хвъркат другар, тогава бъдете сигурни, че той ще ви отвърне със същото и ще ви кара да се усмихвате всеки ден със занимателния си и благ темперамент.

Особености на папагал Корела

Що се отнася до характера на папагалите Корела, те могат да бъдат съпоставени с дребните деца. Имат също толкоз любопитен характер и в случай че са в клетка, ще следят всяко ваше придвижване.

Именно по тази причина не трябва да ги слагате в спалнята ви да вземем за пример. Важно е клетката на животинката да е в дневната да вземем за пример, където ще може да поддържа връзка с вас непрекъснато. Бъдете подготвени и за много хвърчене - в случай че пуснете папагала на открито, той ще стартира да учи всяко едно кътче вкъщи.

Поведението на папагала Корела е безпределно занимателно и забавно. Например, в случай че четете книга, бъдете сигурни, че той незабавно ще надзърне в нея и даже може да опита да откъсне късче от четивото ви.

Тези птици обичат да се закачат със стопаните си, само че никога не го вършат от завист или експанзия. Просто показват желанието си да си играят с вас или декларират, че дадена движимост им харесва.

Папагалите Корела са доста приказливи, изключително мъжките човеци. За страдание речта им е неразбираема и това е по-скоро свирене или даже скимтене.

Те умеят да пеят и могат даже да имитират много мелодии. Бъдете готови обаче, че не всяка ария, която пуснете, ще им хареса, и те ще ви го покажат без терзание.

Недостатъци на папагал Корела

 Недостатъци при развъждането на Корела Снимка: pixabay.com

Тези крилати другари постоянно могат да основат същински хаос. Те непрекъснато изхвърлят храната си и по тази причина е добре да обучите вашата Корела да се храни единствено в клетката си, макар че и по този начин ще успее да сътвори дребен безпорядък.

Друг постоянно срещан проблем е това, че Корела доста обичат да гризат разнообразни неща и за жалост няма по какъв начин да ги отучите от този табиет. За тях това е просто игра.

Те могат да гризат растенията, пари и документи, пердета, мебели и други предмети в дома. Именно по тази причина е значимо да сте подготвени да криете всичко скъпо от тях.

Всичко това е нищо спрямо основния минус на папагал Корела съгласно някои, а точно това че тези създания могат да бъдат доста шумни.

Те могат да възпроизведат както неразбираеми думи, по този начин и разнообразни мелодии. Отстрани това наподобява доста занимателно, само че в случай че сте решили да си вземете тази птица за домакински любим, тогава би трябвало да сте подготвени да търпите мощен звук.

Ако викането на птицата продължава повече от 1-2 часа обаче, то това може да се дължи на:

- Стрес или страх;

- Болезнено състояние;

- Смяна на стопанина;

- Нов член в семейството;

- Самота и скука;

- Рязка промяна на обстановката;

- Ревност.

Ако късият зов е изцяло обикновено държание, то дългият - отклоняване. Затова в случай че забележите, че нещо не е наред с вашия папагал Корела, би трябвало незабавно да предприемете дейности и да се обърнете към експерт.

И помнете, че не трябва да поощрявате виковете на папагала с лакомства, мислейки си че по този начин ще спре. По този метод той просто ще свикне, че когато стартира да вика, вие ще му дадете нещо вкусно, както и че поощрявате сходно държание.

Във всеки един случай, в случай че отделяте внимание и се грижите за вашия папагал Корела, то той ще ви донесе доста наслада.

Търсите ли си подобен хубав питомец? Вижте тези разгласи и цени за Корела.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР