Ако сега вземем решение да отменим дерогацията, цените на горивото

...
Ако сега вземем решение да отменим дерогацията, цените на горивото
Коментари Харесай

Депутат на Киро кресна в ефир: Падне ли сега дерогацията, цените на горивата ще се вдигнат

Ако в този момент вземем решение да отменим дерогацията, цените на горивото ще се вдигнат. Ще настъпи и недостиг на горивата и това е нещо, което го споделят отчетите на службите.
Това съобщи в утринния блок на БТВ депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев във връзка срещата в Народното събрание сред ръководещото болшинство по отношение на решението дали дерогацията на съветски нефт да отпадне или да остане.
Сабрутев напомни, че преди да влезе в действие дерогацията, цената на горивото в България беше 3,35 лева за литър, а след дерогацията падна с до 90 ст.
През летния сезон, когато е пикът на потреблението, ние използвахме най-евтиното гориво в цяла Европа – 2,45 лева на литър. Да не приказваме, че с помощта на тази дерогация „ Лукойл “ стартира да заплаща налози, нещо, което пропускаше да прави в продължение на 12 години, напомни още националният представител от ПП-ДБ.
„ От дерогацията печели българският консуматор. Ако цената на дизела е 4 лв. в прилежащите страни, и в този момент в случай че нашата рафинерия излезе от употреба, с цел да се смени веригата на доставки, цената у нас ще скочи повече, в сравнение с е при нашите съседи. Нека Борисов и Делян Добрев да поемат ангажимент, че потребителите няма да заплащат повече за гориво “, прикани Сабрутев.
Трябва да осигурим най-ниска цена на горивата. В момента имаме най-ниска инфлация, тъй като имаме най-ниски цени на горивата. Не разбирам какъв е този опит да се саботира всичко това. Няма логичност да желаеме това нещо да го прецакаме. Мисля си, че Борисов е тежко измамен. Кой се пробва да вдигне цените на горивата? Кои са тези купени политици? Защо 12 години „ Лукойл “ не плащаше налози, попита в умозаключение депутатът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР