Ако се впуснете сред настройките из менютата на PlayStation 4,

...
Ако се впуснете сред настройките из менютата на PlayStation 4,
Коментари Харесай

7 неща, които не сте знаели, че можете да правите в менютата на PS4

Ако се впуснете измежду настройките из менютата на PlayStation 4, няма по какъв начин да не ви направи усещане какъв брой доста неща могат да се трансформират. От преконфигуриране на Dualshock 4 контролера, през промяна на типовете вести, които да се появяват на екрана, до опция да дадете име на конзолата и да задавате гласови команди.



По-бързо и точно правене на скрийншоти

Прочетете още: Shadow of the Colossus – римейк от друга галактика

Тайминга е всичко когато става въпрос за взимане на съвършеният скрийншот. " Easy Screenshots " опцията под [SHARE Button Control Type] в менюто [Sharing and Broadcasts] разрешава да вършиме скрийншот единствено с един клик на SHARE бутона. Харесваме алтернативата " Press and hold " на опцията " Standart ", само че единичния клик е по-бърз и по-прецизен.

Ако имате проблеми със зрението...

Под [Accessibility] ще намерите варианти, като " Invert Colours ", " Larger Text ", " Bold Text " и " High Contrast ". Със " Zoom " можете да увеличите съответна зона от екрана, натискайки по едно и също време PS бутона и Square бутона (квадрата на DS4 контролера). След това навигирането на екрана става с лявата гъба, а в случай че желаете да се върнете към истинския размер на изображението, натиснете Circle бутона (кръгчето).

Преконфигуриране котролната скица на DS4

Също в [Accessibility] ще откриете " Button Assignments ", откъдето можете тотално да промените функциите на бутоните и гъбите на DS4 контролера. Основно този тип функционалност е ориентирана към хората с форма на ивалидност, само че всеки може да се възползва от опцията. Ако желаете да промените контролната скица на игра, която не поддържа за образец, опцията ad-hoc? Е, " Button Assignments " е тъкмо за тази работа.

Преимуществата на Primary PS4

Направите PS4 конзолата си съществена, употребявайки опцията " Activate as Your Primary PS4 " в [Account Management], с цел да разширите изгодите си от PlayStation Plus абонамента, както и потреблението на приложения за всеки консуматор, който има достъп до конзолата (ако сте задействали Parent Control, ще се резервира, дружно с Family филтрите). Но има и още нещо! Ако сте задействали тази алтернатива, авансово направените поръчки в PS Store, както и общоприетите такива, автоматизирано ще стартират да се смъкват. Също по този начин, само с Primary PS4 ще можете посредством Remote Play да получавате достъп до конзолата си от друго устройство (само не забравяйте да оставите PS4 в Rest Mode).







Дайте име на вашият PS4 и му задавайте гласови команди

Знаехте ли, че можете да дадете име на PS4 конзолата си и даже да й говорите? Проверете менюто [System] и се убедете сами. Ако желаете да преименувате конзолата си, евентуално тъй като имате повече от един PS4 у дома, насочете се към " System Information ". И да, споменахме, че можете да говорите с конзолата. Това става от [Settings] -> [System] -> [Voice Operation Settings] с активирането на " Operate PS4 with Voice ". Сега кажете " PlayStation! " на микрофона (моно слушалките, които идват в комплект с конзолата имат микрофон, а в случай че сте закупили PlayStation Camera или безжичните слушалки за PS4, те също имат вградени микрофони) и следвайте инструкциите на екрана.







От какво се дефинира до каква степен необичаен е даден трофей и по какъв начин бързо да потърсим помощ за взимането му?

Някога чудили ли сте се по какъв начин системата калкулира, че избран трофей от игра е необичаен? Ultra Rare трофеите са на база % на играчите, които са го взели, а точно 5 % и надолу. Very Rare е когато сред 5 и 15 % от играчите са го взели; Rare се отнася за 15 и 50 %, а Common когато става въпрос за над 50 %.

И до момента в който сме на тематиката... Ако имате потребност от помощ за някой трофей, който ви влудява с това до каква степен е тегав за взимане, има бърз метод да го извършите без да ровите в РС-то си или телефона. Когато сте в листата с титли и сте върху името на някой, в случай че натиснете Options бутона, ще се появи " Search Internet ". С това деяние, автоматизирано ще стартира търсене в Гугъл на браузъра на PS4-ката и ще можете бързо да видите къде се намира и по какъв начин се взима (включително да видите видео в YouTube). Но в този момент въпросът е по какъв начин бързо да се върнете в играта, с което стигаме до...

Бързо прекачване сред игри и приложения

Двойно натискане на PS бутона, ще направи допустимо моменталното прекачване сред две разнообразни приложения, които към този момент са дейни. Този трик работи, в случай че играете игра и употребявате в същото време вградените PS4 приложения, като PS4 браузъра, PS Store, What’s New, Live from PlayStation, Capture Gallery, PS Video, Communities, Events, Trophies и PS Plus хъба.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР