Ако се водим от нашите медии, то излиза, че нашият

...
Ако се водим от нашите медии, то излиза, че нашият
Коментари Харесай

Кой и защо лъже като ни „информира“?

Ако се водим от нашите медии, то излиза, че нашият министър-председател е ходил в Скопие, с цел да отстъпи пред македонската версия за историята, учебниците и българското малцинство. А дали е толкоз просто или политиката може и да е комплицирана работа. Президентът Радев е корав в позицията си, че първо би трябвало да се решат противоречивите въпроси и по-късно да се мисли за европейското участие на СМакедония. Министър-председателят К.Петков счита, че с изключение на твърдата позиция, би трябвало да се работи за икономическо и инфраструктурно сбилжаване на двете страни, които бяха смръзени от омразата на надъханите македонци и българския външнополитически мързел. А в този момент може и би трябвало да се работи, тъй като времената са други. А в случай че се поучим от историята, то така наречен Велики сили могат внезапно да ни натиснат крепко и няма да можем да създадем нищо за себе си. Тогава, който и да е на власт, ще се подчини без никакви отстъпки от страна на Македония, със смачкано, както постоянно самочувствие и нещастни за следващ път. И с цел да не е по този начин би трябвало да вършим действителни бързи стъпки по всички въпроси, които в този момент засягат българските ползи.

За това изключително значима е днешната позиция на настоящия ръководител на Европейски Съюз – Франция. Нейните съображения, изразени от президента Макрон и даващи време и благоприятни условия на България не е такава, каквато я показаха централните медии. Макрон сподели, че на Западните Балкани би трябвало да се дадат ясни очаквания, критерии и вероятности за приемането им в Европейски Съюз в обозрими периоди. И това се цитира без значимото допълнение. А то е, ще изтъквам: „ Но ние / членките на Европейски Съюз / доста добре знаем, че Европейски Съюз със сегашните си правила и регламентите на Лисабонския контракт не е подготвен да бъде формиран от 31 страни. Да имаме вяра в сходно нещо значи да лъжем самите себе си. “ Става ясно, че по време на френското председателство премането на страните от Западните Балкани няма да е настоящо. Това значи, че Франция ще търси еманципирана от Съединени американски щати политика в Европейски Съюз. Това се удостоверява и от другите цели на председателството – европейска система за сигурност и кибер-самостоятелност, за лични провайдери в интернет. И на тази позиция на Франция се опълчва Европейската национална партия в лицето на ръководителя на фракцията й в Екологичен потенциал Манфред Вебер. Очертани са вижданията на Франция и Германия, ясна просръбска е позицията на Русия. Т.е. за в този момент опорната ни точка е единствено Франция, не е ясно кой ще се причисли към нея. Иначе сме се опънали на всички и на Изток и на Запад. Ние българите се перчим и сплотяваме когато всички са против нас и след това можем и да катастрофираме. Просто не мислим и не се интересуваме в точния момент.

По мотив СМакедония новините в централните медии през днешния ден предадоха единствено ироничното и просто, да не кажа пошло, изказване на Бойко Борисов. На него се посветиха задоволително минути в репортаж чак от Силистра. А другояче в репортажа на наша видна журналистка от Брюксел нямаше никаква значима информация. Ние, потребителите на новините се задоволяваме със поставените преди всичко събития – убийството в Русе, осъждането на началник Токев, ваучерите за храна, които сякаш били отнети, само че не тъкмо, нечистата река и така нататък Даже встъпването в служба на президента Радев не беше първа вест. Новините са на първо място престъпна сводка. Защото са на пазарен принцип и в малкия екран, която заплащат жителите.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР