Ако се уплашени от заплахата от рецесия, запомнете, че сега

...
Ако се уплашени от заплахата от рецесия, запомнете, че сега
Коментари Харесай

Изплашени сте от рецесията? Подгответе се, но не се панирайте

Ако се уплашени от опасността от криза, запомнете, че в този момент е моментът да се подготвите, а не да се панирате. Притесненията за стопанската система на Съединените американски щати и света се ускориха тази седмица след сигнал от пазара на дълг.

Но без кристална топка остава неразбираемо по кое време ще пристигна рецесията. Финансовите специалисти споделят, че в случай че предприемете избрани стъпки, ще спечелите без значение положението на стопанската система. Те обаче оказват помощ още повече при спад, написа AP.

Не се панирайте

Отдавнашният съвет предлага: не се панирайте и продължавайте да изпълнявате своя финансов проект (имате подобен, нали?).

Съветът е стабилен, разяснява Дан Кийди, основен пълководец по финансово обмисляне в TIAA. Но е неинтуитивен за множеството хора. " Трудно е да не правиш нищо, само че най-хубавата капиталова тактика е дълготрайната. Ако купувате и продавате активи постоянно, най-вероятно го вършиме на основа своите страсти - суматоха или вяра ".

Ако не можете да стоите и да не вършиме нищо в лицето на задаващата се криза, използвайките този напън като мотив да ревизирате и измененията, в случай че е нужно, своя проект. Същите ли са задачите ви? Инвестициите ви там ли са, където ги желаете? Има смисъл от време на време да ребалансирате портфолиото си, с цел да се уверите, че един или различен сегмент не " тежи " прекалено много. Това важи изключително при дълъг " бичи " интервал на пазара на акции, какъвто видяхме.

Така, в случай че когато сте почнали 60% от парите ви са били в акции, а 40% в облигации, през днешния ден делът на акциите може да е надалеч по-голям. Какъвто и да е, помнете, че може да загубите (на хартия) до 10-20% от цената на инвестицията.

Макар да е мъчно, би трябвало да устоите на желанието да купувате и продавате единствено поради пазарните условия. Инвеститорите, които продадоха по време на последната криза, най-вероятно са претърпели изгубили или по-късно са изпуснали растежа на пазара през идващите години.

Ако не можете да сте справедливи, споделя Кийди, потърсете съвет от експерт.

И се пробвайте да не се вглеждате прекалено много в спадовете и растежите на пазара. Също по този начин помнете, че рецесията е естествена част от икономическите цикли.

" Съветът е: не се панирайте ", споделя Лорън Анастасио от SoFi. " Но това не значи, че няма стъпки, които да предприемете, с цел да сте подготвени за това, което следва ".

Пестете

Един от най-умните ходове, които някой може да предприеме, е да построи фонд, в който да скъта пари, които да употребява при потребност. Това е добра концепция без значение дали чакаме криза, или не. Но съществуването му може да се окаже доста значимо при спад.

Рецесията нормално идва дружно със загуба на работни места. И фондът за незабавни случаи може да послужи тъкмо в подобен миг. Дори и тези, които имат несъмнено място, би трябвало да са подготвени за възможен спад на приходите: краткотрайно унищожаване на бонусите или друго.

Експертите предлагат да имате спестени средства, които да са задоволителни да покрият разноските ви за сред три и девет месеца.

Изплатете задълженията си

Важно е да и да изплатите всички задължения с висока рента, които имате. Ранното погашение на заеми е една от най-сигурните вложения, които може да извършите, тъй като възвръщаемостта е обезпечена, по отношение на случая, в който продължавате да внасяте вноски.

Изплащането му ще ви освободи и опция за приемането на нов заем, в случай че подобен е необходим. Ако имате прекалено много отговорности, в интервал на криза банките може да одобряват по-строги правила.

Правете положителния избор

Да, няма нуждате да го споделяме, само че преценявайте добре, когато вършиме огромни финансови решения. Ако сте на ръба да може да си позволите нов дом или автомобил, отложете го.

Ако знаете, че през идващите години ще имате потребност от избрани средства за нещо: женитба, раждане на дете или друго, не ги влагайте в нещо, в което може да ги загубите.
 Лихвената крива се обърна. И в този момент какво?
Лихвената крива се обърна. И в този момент какво?

В исторически проект акциите имат наклонност да потеглят нагоре

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР