Ако се стремите към понижаване на телесното тегло, спазвате определени

...
Ако се стремите към понижаване на телесното тегло, спазвате определени
Коментари Харесай

Бавният метаболизъм може да се познае по ТЕЗИ знаци

Ако се стремите към намаление на телесното тегло, спазвате избрани хранителни режими, спортувате интензивно, само че въпреки всичко нещата не се случват или стават доста постепенно – то е допустимо да имате муден метаболизъм. Какви са признаците и по какъв начин можете да се справите с по-бавното мелене на храната в организма ви, прочетете в идващите редове:

Ако имате проблеми с килограмите

Хората, които повишават прекомерно бързо и без действителна причина килограми, както и тези, които смъкват постепенно и трудно натрупалите се непотребни мазнини, най-вероятно имат муден метаболизъм. Тези признаци се дължат най-често на проблеми, свързани с тироид-стимулиращия хормон, който задвижва работата на щитовидната жлеза, както и се грижи за метаболитните процеси в организма.
Как да ЗАБЪРЗАМЕ метаболизма си?
Метаболизмът работи самостоятелно за всеки. Той е общ брой от тежестта ни, интензивността ни денем и фактори като възобновяване, сън и задъ...
Прочети повече
Постоянно ви се хапва нещо сладко

Още един симптом, който може да посочва за муден метаболизъм, е инсулиновата устойчивост. По-просто казано – вашето тяло не се повлиява от действието на хормона инсулин, който пък служи за потреблението на набавената от употребяваните възглехидрати глюкоза. Тя служи за производство на силата ни или като запас за бъдеща потребност от тази сила. Защо свързваме инсулина с бавния метаболизъм? Колкото повече сладко хапваме, толкоз по-трудно става обработването й в организма и ние продължаваме да изпитваме това предпочитание за сладки и захарни храни.

Физически белези

Бавният метаболизъм може да се открие и посредством няколко физически признака като неочакван изобилен косопад, суха и раздразнителна кожа, груби и чупливи нокти. Тези признаци се появяват разследване на нарушено кръвоснабдяване, дефицит на витамини и минерали и така нататък, които може да се получат от бавното попиване на питателните субстанции – т.е. забавени метаболитни процеси.
Всичко, което знаеш за метаболизма, е неверно
Навсякъде четем какво е потребно за метаболизма си, по какъв начин да го забързаме, с цел да останем по-лесно във форма и още купища информация, която...
Прочети повече
Постоянно изпитвате мраз

Ако усещате, че на всички места и от самото начало ви е студено, това може да е още един симптом на муден метаболизъм, защото топлината на тялото се управлява от метаболитните процеси в организма. И в случай че при тях има нередовност, то незабавно се повлиява и телесната ни температура. Това може да се смята и като проблем, обвързван с тироид-стимулиращия хормон.

Липса на сила и хронична отмалялост

Ако към признаците ви участват непрекъсната отмалялост, меланхолия, изнемощялост, липса на сила или некадърност за централизация, това също може да е симптом за муден метаболизъм. При бавния метаболизъм тялото изгаря по-бавно силата и в организмът ни няма задоволително количество от нея, с цел да правим качествено всички ежедневни действия. По този метод системите в организма ни не действат задоволително бързо и вярно, ние губим форма и тонус и може да страдаме от някое от гореизброените неразположения.

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР