Ако се стигне до нови избори през януари, общественият натиск

...
Ако се стигне до нови избори през януари, общественият натиск
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Самоопределилите се като партии на промяната вече не са в един лагер

Ако се стигне до нови избори през януари, публичният напън върху партиите ще бъде убийствено мощен, счита анализаторът
Тема №1 в границите на тази акция ще бъде тематиката за газа и „ Газпром “. Другите тематики ще бъдат периферни. Тази тематика е форма на политическо позициониране, на едно разделяне по оста на евроатлантизма, разяснява за БНР Димитър Ганев от Изследователски център „ Тренд “.

През април ново разделяне размени остарялото, а то беше „ за “ и „ срещу “ статуквото, уточни той. По думите на Ганев партиите на смяната към този момент не са в един лагер в това ново разделяне. Това не значи, че безусловно на тази база ще се образува държавно управление.

„ Ако има изобщо държавно управление след 2 октомври, то няма да бъде оспорващо нашата геополитическа ориентировка “, счита политологът. Той обаче дефинира образуването му като „ извънредно мъчно “, поради влошените връзки сред обособените субекти.

„ Да кажем, водачите ще създадат някакъв компромис с егото си и ще преглътнат отсрещния. Само че аз се колебая, при тази формула на опълчване, която тече, дали електоратите на обособените партии ще могат да преглътнат каквато и да е форма на колаборация на база евроатлантически полезности. Това може да се окаже самоубийствено за някои от партиите “.

Ганев не вижда бърз излаз от политическата рецесия, в която сме от април предходната година. Ако се стигне до нови избори през януари, публичният напън върху партиите ще бъде убийствено мощен – да се направи държавно управление, счита той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР