Ако се съберат доказателства, че високопоставени длъжностни лица, включително министри

...
Ако се съберат доказателства, че високопоставени длъжностни лица, включително министри
Коментари Харесай

Прокуратурата търси виновен за тежкото състояние на болниците у нас

Ако се съберат доказателства, че високопоставени длъжностни лица, в това число министри и зам.-министри, са дали позволение за практикуване на медицински действия в нарушаване на закона , ще бъдат упрекнати по делата за занемареност на лечебните заведения в страната. Това сподели представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова в Бургас.
 

До края на март се чака Министерството на здравеопазването да изпрати спомагателни материали за финансовото положение на седемте лечебни заведения в страната, измежду които и УМБАЛ-Бургас, които са ревизират.
 

Арнаудова сподели, че под прицел на прокуратурата не са лечебните заведения и хората , които се грижат за болните, а дейностите на тези лица , вследствие на които здравните заведения са доведени до тежко положение . Касае се за занемареност, разпитват се очевидци, ще бъдат назначени и нужните експертизи, сподели още тя.
 

Арнаудова добави, че предмет на следствието са умишлени и неумишлени дейности по занемареност, само че и сключването на очевидно неизгодни контракти.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР