Ако се разреши на Путин да превземе друга държава, той

...
Ако се разреши на Путин да превземе друга държава, той
Коментари Харесай

Камерън в София: Путин няма да спре с превземането само на една държава

Ако се позволи на Путин да превземе друга страна, той няма да спре до такава степен, а ще желае още. Ако желаеме да се борим за независимост, би трябвало да защитим страната, която пази своите граници,.

Това съобщи министърът на външните работи на Обединеното кралство Дейвид Камерън, който е на посещаване у нас по покана на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.

Знаем, че сме прави в борбата против тази противозаконна експанзия, съобщи Камерън. И акцентира, че Обединеното кралство към този момент има своя пакет от 2,5 милиарда лири стерлинги за Украйна, само че по-важното също така е, че през днешния ден американският конгрес ще утвърди пакет помощ от Съединени американски щати за Украйна. Тя се бие освен против съветския агресор, само че и от името на целия свят, акцентира английският външен след срещата си с премиера Николай Денков и Мария Габриел.

" Обсъдихме тематики от съвместен интерес, с акцент върху войната в Украйна и проблемите с миграцията ", сподели на брифинг след срещата Денков. " Споделяме мнението, че украинските войски се бият за бъдещето на Европа на този фронт. Това не е народен въпрос. Това е въпрос, който ще предопредели историческите събития в Европа и на международната сцена през идващите години и, може би, десетилетия. За това е наше общо дело да помогнем на Украйна, тъй че да не позволим на Русия да завоюва тази война, тъй като това може да има извънредно отрицателни последствия “, разяснява министър председателят.

„ Друга тематика, която обсъдихме в дълбочина, е тематиката за миграцията, проблем от най-високо равнище за Европа. Знаете, че пострадали сме и ние. Не толкоз от позиция на количеството мигранти, които имаме в България, в сравнение с от това, че в прочут смисъл се оказахме жертва на проблемите, които срещат част от огромните европейски страни. Това, в което сме обединени, е, че решението на тези проблеми с миграцията може да бъде открито единствено с общоевропейски старания, като в европейския подтекст включвам и Англия като страна, която има голямо значение във връзка с битката с миграцията, по този начин и във връзка с насъбрания опит “, добави Денков.

България и Обединеното кралство са стратегически сътрудници и съдружници в НАТО, акцентира Мария Габриел.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР