Ако се потърси през интернет, същата рокля се предлага за

...
Ако се потърси през интернет, същата рокля се предлага за
Коментари Харесай

Няма Кой Да Ти Го Каже! Брутална Измама С Дрехите Втора Употреба, Схемата Е Колосална

Ако се потърси през интернет, същата рокля се предлага за 27 лева В случай че се търси по-висок клас марка, цените стигат до 40-50 лева Обяснението е, че онлайн търговците подбирали облеклата от магазините за втора ръка и спестявали на клиентите напъните да търсят.

Масова процедура при онлайн магазините е да се изпращят продукти посредством пощальон и с натрапен платеж. Подател е частно лице, а не компания, като по този начин евентуално се заобикаля заплащането на налог облага. Когато пратките се изпращат от физически лица, върху тях не се упражнява и съвсем никакъв надзор от институциите. Затова доста от търговците отхвърлят рекламации и лимитират правата на потребителите.

Недобросъвестни практики при онлайн търговците откриват и от КЗП. За предходната година от всички 20 000 тъжби, 10% са били точно против такива продавачи. Някои консуматори се оплакали, че са заплатили предплатено за артикули, които или не са били доставени, или са били изцяло разнообразни от поръчаните и с по-ниско качество. Част от недоволствата пък са свързани с възпрепятстване правото на отвод от онлайн покупката в дадения от закона 14-дневен период.

В други случаи, когато това право е било почетено от търговеца, той или е забавял, или изобщо не е възстановявал заплатената му от клиента сума. Един от уеб страниците предвиждал връщането на предплатени суми да става посредством банков превод или посредством опцията виртуален портфейл.

По закон търговецът е задължен да възвърне сумата по метода, по който тя е била платена. В случая, в случай че потребителят не разполага с банкова сметка, за него остава опцията да се възползва от така наречен виртуален портфейл. Това значи, че няма да получи парите си назад, а единствено опцията да пазари на съответната стойност в идващ миг и то само от съответния търговец.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР