Ако се получи конфликт между Русия и НАТО, последствията са

...
Ако се получи конфликт между Русия и НАТО, последствията са
Коментари Харесай

Путин: Почти изцяло сме унищожили военната инфраструктура в Украйна

Ако се получи спор сред Русия и НАТО, следствията са " ясни за всички ". Това съобщи Владимир Путин по време на диалог с жени-пилоти и стюардеси. " Евентуална възбрана за полети над Украйна ще се смята за присъединяване във военни дейности ", съобщи съветският президент по отношение на апелите на Володимир Зеленски да се затвори небето над страната му.

По думите на Путин военната инфраструктура в Украйна е " съвсем изяло унищожена " от съветската войска и интервенцията се движи по график. Той увери, че в нея вземат участие единствено професионални военни и няма новобранци. " В тази интервенция вземат участие единствено професионални бойци: офицери и и такива, назначени на трудов контракт. Няма нито един наборник и не планираме да изпращаме такива. Повтарям още един път: в тази интервенция вземат участие единствено мъже, които непринудено са създали за себе си доста значим избор в живота си — да пази родината. Те извършват тази задача с чест ", добави президентът.

Руският президент разяснява и горещата тематика към спряната евакуация на цивилни в Мариопул, като съгласно него локалните неонацисти не позволяват жителите да изоставен града. " Неонацистите нямат никаква благосклонност към хората. Разстрелват даже своите военнослужещи ", изясни президентът на Русия.

По думите му на масата с договаряния стоят доста разновидности за демилитаризацията на Украйна. " Надяваме се на позитивен резултат ", добави Путин и още веднъж повторите тезата си, че страната би трябвало да бъде демилитаризирана, с цел да не бъде присъединена към НАТО. " Решението да стартираме война беше тежко. Западът не обръща внимание, че от 2014 година насам в Добнас са починали сред 13 и 14 000 души ", уточни съветският президент.

Той увери също по този начин, че все още не е належащо въвеждането на изключително или военно състояние в Русия.

Очаквайте детайлности!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР