Ако се отива към избори, този път ни трябва парламентарно

...
Ако се отива към избори, този път ни трябва парламентарно
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ако се отива към избори, ни трябва антикорупционно мнозинство


Ако се отива към избори, този път ни би трябвало парламентарно болшинство, при което да не си задаваме въпроси дали ще има поддръжка за антикорупционни закони без взаимни отстъпки, за транспарантно разходване на обществените и общински средства в интерес на хората; за политики за народа, а не за определени компании. Това съобщи министър председателят в оставка Кирил Петков в собствен коментар във Facebook в петък вечерта, часове откакто водачът на " ИТН " Слави Трифонов приключи присъединяване на партията си в договарянията за държавно управление с последния мандат.

“Каузата е България без задкулисие! Независимо от всичко, ще продължаваме да се борим всеки ден, с цел да си отвоюваме страната. Продължаваме промяната! “, съобщи Петков.



Заявката на Трифонов от петък на процедура значи, че държавно управление с последния мандат на Българска социалистическа партия няма да има, защото левицата не е възнамерявала да води диалози с други партии отвън някогашната четворна коалиция, която се разпадна през юни поради Има Такъв Народ.

Оттук нататък разпускането на Народното събрание е въпрос на дни.

От Движение за права и свободи призоваваха в петък вечерта Корнелия Нинова да върне мандата още в понеделник, а президентът да разгласи датата на предварителните избори.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи предизвести в предаването “Панорама “ по Българска национална телевизия, че придвижването си резервират правото на всички позволени от закона дейности, с цел да не се разрушава държавността.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР