Ако се огледате сред приятелите си, ще забележите: има двойки,

...
Ако се огледате сред приятелите си, ще забележите: има двойки,
Коментари Харесай

Изследване потвърждава: има 4 типа двойки! Вие към кой спадате?

Ако се огледате измежду приятелите си, ще забележите: има двойки, при които всичко върви без спънки, и други, които ви проглушават ушите със своите разправии и рецесии.

Всяка връзка е специфична по собствен метод. Има двойки НИЕ вместо АЗ, връзки, почиващи на разсъдъка, обич като в детската градина, двойки, при които сексът оправя всичко, връзка, основаваща се на навика, усеща, подхранван от кавги, двойки, които ту се разделят, ту се събират и такива, които просто имат полза да останат дружно. Разновидностите са повече, в сравнение с типа сладолед се оферират в млечния бар. Поне по този начин си мислехме до момента. Грешка, оспорват  учени от университета на Илинойс. Съществуват единствено 4 вида двойки. И не всички от тях имат изгледи за общо бъдеще.

Била извършена анкета сред 400 двойки, които били запитани по какъв начин правят оценка връзката си и дали мислят за брак.  Така откривателите желали да дефинират моделите, съгласно които действат партньорствата, и да схванат кой вид има най-хубави шансове за трайно благополучие. Професор Брайън Оголски и неговият екип следили влюбените в продължение на девет месеца. Накрая открили: има четири вида двойки – и единствено един краен победител.

Tип 1: Фокусираните един върху различен хармонични двойки

Дял на запитаните двойки: ок. 30 %

Хармония от най-чист тип: непрекъснато споделят „ ние “ вместо „ аз “. Тези влюбени предпочитат  да прекарват уикендите си уединено, имат общи занимания и ползи. Във връзката си двамата са се претопили в нещо като двойно създание и съвсем са не запомнили какво е да действат поотделно. „ Такива сътрудници са мощно подвластни един от различен “, изяснява Брайън Оболски. Те вземат решенията си премислено и внимателно. Всичко това ги изпълва с задоволство. В сходна двойка царува естетика, идилия и взаимност.

Tип 2: Любителите на обществени мрежи

Дял на запитаните двойки: ок. 2 0 %

Тези двойки не се изолират и не се задоволяват само с компанията на другия. Напротив. Двамата съвсем не излизат от обществените мрежи и имат доста общи другари. Общите обществени контакти ги вършат доста сплотени. Еднаквият другарски кръг постоянно въздейства върху решенията в тяхната връзка. Това укрепва връзките им, тъй като двамата се схващат освен като интимни сътрудници, само че и като другари. „ В идеалния случай дълготрайните партньорства се градят върху другарска обвързаност “, твърди Оголски. Звучи добре.

Тип 3: Царете на драмата

Дял на запитаните двойки: ок. 35 %

Тези двойки обичат да драматизират ненужно. Ту дамата му пили на главата, задето (уж) се е загледал по друга, ту мъжът подвига олелия, че е закъсняла 10 минути за срещата. Нищо чудно, че тези влюбени постоянно прекарват времето си поотделно. Двамата вземат решенията във връзката си въз основа на външни фактори и на предходен горчив опит.  Това по никакъв начин не е добре. По този метод всеки излива неприятното си въодушевление  върху другия и дребните разправии последователно подкопават връзките им. Оголски изяснява: „ Скоро двамата стартират да гледат на връзката си в неприятна светлина и най-после се предават “.  Ето за какво не е изненадващо, че тези царе на драмата нямат положителни изгледи за общо бъдеще.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР