Ако се намери формула, в която всички, без г-н Костадинов,

...
Ако се намери формула, в която всички, без г-н Костадинов,
Коментари Харесай

Проф. Вълчев: Изходът е техническо правителство, без политически лица, с 10 точки в програмата

Ако се откри формула, в която всички, без господин Костадинов, вземат участие бихме били в обстановка с два явни бонуса. Ще е тъпо, в случай че не се видят. Техническо държавно управление, без политически лица, което няма потребност от коалиция, с 10 точки в програмата, би се употребило с любопитна поддръжка. Дори най-голямата партия да отдръпна поддръжката си, останалото ще му стига, с цел да продължи. На второ място, такава настройка би дала опция за конституционни болшинства. Това сподели в изявление за “Лице в лице ” проф. Даниел Вълчев.

Той изясни, че за България е значимо не да има държавно управление, а парламент. И то подобен, който не работи в предизборна обстановка. " Много малко неща в живота са непременно. Драматизмът в концепцията за сформиране на държавно управление е неудобен. Големият проблем в България през последните години не е дали България ще има държавно управление, защото има, дали е постоянно или служебно, това е различен въпрос. Важно е да има парламент, който не е в предизборна обстановка. За по-сериозни политики би трябвало парламент, който да направи, въпреки и спестовни, промени в законодателството. Далеч не е невероятно да се направи държавно управление, съвсем сигурен съм, че такова може да има, макар че постоянно е допустимо нелепостта да надделее ", разяснява Вълчев.

Според него, от " Демократична България " също ще създадат поръчка, че няма да поддържат държавно управление с присъединяване или мандата на ГЕРБ. Нещо, което през вчерашния ден направиха от " Продължаваме промяната ".

 

" Чухме какво мисли Политическа партия, беше артикулирано от съпредседателя, компетентен цената и тежестта на думите. Беше доста ясна позиция: " ние няма да участваме в държавно управление с мандат на ГЕРБ и присъединяване на ГЕРБ ", което разбирам като “в коалиция с ГЕРБ ”.

 

Всякакви други благоприятни условия остават. Те ще са склонни да създадат нещо, с цел да има парламент. Демократична България са в по-различно състояние, те най-вероятно ще имат същата позиция, тъй като Политическа партия ги дисциплинира. Не може партия, основана с цел да смъкна ГЕРБ от власт, да бъде в коалиция с ГЕРБ ", съобщи Даниел Вълчев.

По думите му, нови избори не са цел за ПП-ДБ най-малкото, тъй като проличава, че поддръжката за тях спада. " Българска социалистическа партия не е в такова здраве, че да желае избори, само че тя няма да влезе в коалиция с Борисов. Нинова опази Българска социалистическа партия от прегръдката на ГЕРБ, само че с доста тежки загуби, това не може да се отхвърли ", уточни още Вълчев.

" Движение за права и свободи, сходно на ГЕРБ, търсят избран вид легетимация, от дълго време не са взели участие официално във властта, биха желали да са в болшинство с другите партии ", разяснява още той.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР