Ако се интересувате как да съсипете чужд бизнес в 21-и

...
Ако се интересувате как да съсипете чужд бизнес в 21-и
Коментари Харесай

Как се съсипва неудобният български бизнес! От лютеничената сага в Първомайско изплува грозната истина зад приказките за просперитет

Ако се интересувате по какъв начин да съсипете непознат бизнес в 21-и век в страна от Европейски Съюз, то бягайте бързо към с. Православен, Пловдивско. Там се намира цехът за консервиране и произвеждане на лютеница на компания " Консервинвест ". От няколко дни обаче тя е спряла работа. Защото е обсадена и парализирана от охранители, свързани с огромния съперник в производството на лютеница - " Булконс ". И едно ЧСИ.

Всичко стартира при започване на тази седмица, когато ЧСИ Мариана Обретенова нахлува във фабриката, под предтекст да не бъдат изнесени машини от нея. Всъщност нейните пълномощия по закон са само да връчи покана на шеф на компанията в 14-дневен период да се издължи. " Консервинвест " има да изплаща над 600 000 лв. на " Булконс " след изгубено дело. Парите незабавно са преведени - като гаранция в сметка на Върховния касационен съд. Казусът наподобява завършен, всичко е спазено. Да, но не.

Във вторник няма никаква смяна и Мариана Обретенова продължава да блокира работата на компанията . Бърза информация демонстрира, че това напълно не е първият скандал с присъединяване на Обретенова. Междувременно Върховен касационен съд излиза с определение, с което ФАКТИ разполага (снимки най-долу в текста), че се анулира изпълнителното деяние и освен това състояние ЧСИ-то към този момент няма безусловно никаква работа в цеха на компанията.

Към днешна дата обаче тя безусловно незаконно продължава да окупира мястото, посредством сложена защита. И тук идва разковничето - става известно, че охранителите, които употребява, са на компанията " Стоун Секюрити ", компания обвързвана със " Стоун Компютърс ", която пък от своя страна е основана от Веселин Димитров. Същият е притежател на " Булконс ", огромният съперник на " Консервинвест ". Един емблематичен образец по какъв начин се случват нещата в сякаш процъфтяващата ни страна, когато подминете табелата " София ", а и освен. КОЙ от своя страна стои зад Веселин Димитров прочетете ТУК.

Управителят на Консервинвест Румен Казаков се усеща на процедура безпомощен пред заработилата скица за сриване на предприятието му. " Сами виждате по какъв начин се завладява една компания в 21-и век, всичко това е скандално. Има определение на Върховен касационен съд, този съд прочее ми върна вярата, че има естествени хора в правосъдната система, което ЧСИ-то не следва и е обсадила цеха ми. Готов съм да стигна надалеч. Имам сътрудници от Франция и Испания, които ме питат какво се случва, ще пишат писма до посолствата си у нас. Пак ще се прочуем. Пуснал съм сигнал до камарата на ЧСИ за дейностите на Мариана Обретенова. Буквално сме изхвърлени от личната си компания. Планираме в символ на митинг, дружно с служащите, да блокираме пътя Пловдив - Хасково. Искам да кажа на всички хора, които считат да вършат бизнес в България - когато си регистрирате марка в патентното ведомство това по никакъв метод не значи, че след това няма да ви вземат бизнеса и да бъдете наказани ", сподели пред ФАКТИ Румен Казаков.

За обстановката към този момент е известена полицията в Първомай. Оказва се, че Обретенова е работила по незаконосъобразен метод и там - показала е документ за насилствени вземания, който е против лице, нямащо нищо общо с " Консервинвест ". Остава вярата, че въпреки всичко някой ще си свърши правилно работата и законът ще вземе връх.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР