Ако се чудите защо СпейсЕкс решиха да изстрелят стара кола

...
Ако се чудите защо СпейсЕкс решиха да изстрелят стара кола
Коментари Харесай

Бивш зам. администратор на НАСА: СпейсЕкс ни предложи да изстреляме товар, но ние им отказахме!

Ако се чудите за какво СпейсЕкс взеха решение да изстрелят остаряла кола в космоса и да създадат подобен маркетингов трик на “Тесла ”, вместо да изпратят нещо в действителност свястно, към този момент има отговор на въпроса. 

Лори Гарвър, която е някогашен заместник-администратор на НАСА, написа преди няколко дни любопитна публикация за The Hill. Оказва се, че СпейсЕкс предложили на НАСА опция да изпратят някакъв товар в космоса още при първия полет на “Фолкън Хеви ”. Но американската организация е считала, че частните галактически ракети са нейна конкуренция, и отказала офертата. Впоследствие Гарвър заяви и в Туитър, че сходна оферта е била дадена и на военновъздушните сили на Съединени американски щати, само че от там СпейсЕкс също получили отменяне.

Едва тогава Илон Мъск се е навил да изстреля в космоса “Тесла Роудстър ”. 

Лори Гарвър мощно разкритикува и работата на НАСА, в частност създаването на тежкотоварната ракета “Спейс Лонч Систъм ”. Бившата администраторка счита, че най-сетне би трябвало да се даде отговор за какво въобще би трябвало да се продължи работата по ракетата, с изключение на да се пазят работни места. До този миг американската организация е дала над $15 милиарда $ за “Спейс Лонч Систъм ”, а първият полет не се чака да е преди края на 2019 или 2020 година. Дори и всичко да мине наред и “Спейс Лонч Систъм ” в действителност да полети, едно изстрелване ще коства $1 милиард $.

За сметка на това “Фолкън Хеви ” излиза единствено $100 милиона $ на старт. Сиреч НАСА може да купи 10 полета на “Фолкън Хеви ”, а с останалите пари да влага нещо в действителност свястно.

“Време е нацията ни да реши дали в действителност желаеме галактическа стратегия или стратегия за работни места ”, безапелационна е Гарвър.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР