Ако се чудите с каква закуска да зарадвате семейството си

...
Ако се чудите с каква закуска да зарадвате семейството си
Коментари Харесай

Бързи неделни бухти – перфектната закуска за всеки

Ако се чудите с каква закуска да зарадвате фамилията си през почивните дни, предлагаме ви да пробвате рецептата за едни необикновено вкусни, лесни и икономични бухти.

Ето и какви артикули ще са ви нужни за изработката им:

• яйца - 4 бр.;

• кисело мляко - 400 г;

• сода за самун - 1/2 ч.л.;

• брашно - 500 г;

• олио - за пържене.

Начин на подготвяне:

Киселото мляко се смесва със содата и се оставя встрани, с цел да шупне. След това към него се прибавят яйцата и се бърка пламенно. Постепенно започнете да прибавяте брашното, като бъркате непрекъснато, тъй че да елиминирате всевъзможни бучки. Имайте поради, че най-после тестото се получава много гъсто и лепкаво.

Може да употребявате миксер, може и на ръка да бъркате, както за вас би било по-удобно.
Бухтите, които се обръщат сами
Бухтичките са една от най-любимите закуски на дребни и огромни. Тези тестени вкусотии се подготвят в действителност бързо и елементарно, а усетът им на...
Прочети повече
След като приключите с изработката на сместа, пригответе си бездънен тиган или тенджера. В съда излейте задоволително количество олио и го поставете на котлона да се загрява.

За да се справите по-лесно със сместа и формата на бухтите да е апетитна, правете следното. Потапяйте лъжица в загрятото олио и с нея гребвайте от сместа. Така то ще се отделя доста по-лесно.

Температурата на котлона би трябвало да е умерена. В противоположен случай рискувате от вътрешната страна да останат сурови, а извън да прегорят.

Когато изваждате готовите бухти, поставяйте ги върху кухненска хартия, с цел да може непотребната лой да се отцеди от тях.

На финала поръсете щедро с пудра захар и поднесете на трапезата си. Да ви е сладко!

Още от РЕЦЕПТИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР