Ако се чудите какъв плод може да хапвате по всяко

...
Ако се чудите какъв плод може да хапвате по всяко
Коментари Харесай

Невероятните ползи на ябълката

Ако се чудите какъв плод може да хапвате когато и да е на годината с доста изгоди и страховит резултат, заложете на ябълката. Освен доста вкусна, хрупкава и сочна, тя е и ужасно потребна.

Ябълките са богат източник на полифеноли. Те съставляват огромно семейство значими антиоксиданти, които защищават ДНК и клетъчните мембрани, предотвратявайки разновидности, довеждащи до рак. Полифенолите имат доста положително противовъзпалително деяние. Те защищават и от сърдечно-съдови болести, като покачват така наречен добър холестерол и в същото време понижават мазнините в кръвоносните съдове и се борят с възпаленията.

И в тази връзка, с цел да извлечете максимума от изгодите на ябълките, пазете кората.

Ябълките са чудесни, в случай че спазвате диета. Имат високо наличие на фибри и вода. Освен това носят чувство за задоволеност.

Тези страхотни плодове съдържат и пектин, като той е концентриран основно към семките им, поради това не трябва да ги махате, когато ги варите. А пектинът има доста изгоди - намалява концентрацията на холестерол в кръвта, понижава равнищата на кръвната захар, усъвършенства функционалността на дебелото черво, предотвратява образуването на жлъчни камъни и изхвърля жлъчните киселини, улавя тежките метали и детоксицира организма, доста потребен е за подсилване на кръвоносните съдове, зъбите и ноктите, а благотворният му резултат се следи и при приема на антибиотици, като тушира страничните им резултати.

След извършените всеобщи изследвания се оказва, че богатият на антиоксиданти плод към този момент се предлага и за по-висока компактност на костите и поддържането на здрава костна система. Ябълките оказват съществено влияние върху костите, увеличавайки костната маса и покачват здравината им.

Ежедневната консумация на ябълки предизвика синтезирането на по-големи количества мастни киселини от стомашно-чревните бактерии. Поддържат се идеални киселинно-алкален условия за баланс на микроорганизмите в тялото.

Ако желаете да сте по-издръжливи, консумирайте по една ябълка преди подготовка. Ябълката оказва помощ за по-доброто асимилиране на кислорода в белите дробове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР