Ако се чудите къде да стартирате лятото, то ние знаем

...
Ако се чудите къде да стартирате лятото, то ние знаем
Коментари Харесай

„Варна Лит“ 2018 ви кани на среща край морето

Ако се чудите къде да стартирате лятото, то ние знаем отговора. Защото се задава „ Варна Лит “ 2018 – второто издание на първия интернационален фестивал, който сплотява писатели, публицисти, художници, музиканти, театрали и общественици.

И тази година във Варна ще може да се срещнете със модерни задгранични и български създатели с принос в популяризирането на четенето и литературата както измежду деца и младежи, по този начин и измежду възрастни.

За да извадим литературата от класните стаи и да покажем, че тя е неотменима част от всекидневието ни, срещите ни ще стартират в учебни заведения, а по-късно ще продължат на всички места във Варна – библиотеки, галерии, музеи и разнообразни различни пространства, а съпътстващата стратегия ще включва полемики, прожекции, работилници, изложения, концерти на основни места край морето.

„ Разказвачът в мен “ (The Storyteller in Me) – това е слоганът на най-цветния фест тази година, а фокусът е върху разнообразните аспекти на разказването – художествена литература, журналистика, кино, спектакъл и даже музика.

Ще има и награди за най-креативните гости! Защото разказването на истории е съществена човешка нужда – средство както за забавление, по този начин и за шерване на опит и акумулиране на познание. А в актуалния свят достъпът до потребно познание е едно от най-ценните придобивки.

Кого ще видите тази година? Гости на фестивала са Владимир Зарев, Алек Попов, Теодора Димова, Ей Джей Фин, Валери Станков, Захари Карабашлиев, Делян Момчилов, Доминик Карило, Дамян Дамянов, Венсант Винел, Весела Фламбурари, Георги Бърдаров, Гери Турийска, Искра Уримова, Елена Владова, Людмил Станев, Юлия Спиридонова, Петя Кокудева, Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова, Виктор Божинов, Явор Гърдев, Стефан Вълдобрев и други

Нека една добра история стартира в този момент! Добре пристигнали във Варна!

Сдружение „ МЛФ Варна Лит “ провежда фестивала с поддръжката на Общински Фонд „ Култура “ на Община Варна, частни дарения и неправителствени организации, бизнес и др.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР