Ако се чудите дали вашето кученце приема всички нужни витамини

...
Ако се чудите дали вашето кученце приема всички нужни витамини
Коментари Харесай

Нуждае ли се кучето ви от витамини и добавки?

Ако се чудите дали вашето кученце приема всички нужни витамини и микроелементи, отговорът евентуално е позитивен. Добре уравновесената диета цялостния лист от нужни субстанции за оптималното здраве на животното. Някои кучета обаче могат да се радват на малко помощ от фармацията, приемайки избрани количества витамини и добавки.

Фирмите, занимаващи се с изработка на висококачествени храни за животни, взимат поради всички потребности на четириногите. Често обаче етикетите не демонстрират действителните стойности на съдържащите се в тях субстанции и се получава ужасно комплициране. Затова постоянно е добра концепция да се консултирате по въпроса с ветеринарен доктор.

Ако сте от тима, предпочитащ да храни кучето си с домашно приготвена храна, би трябвало да имате поради наличието на всичко нужно в манджата. Звучи просто да приготвим храната и да изсипем в нея мултивитамини. Уви, нещата не работят по този начин.

Липсата на многообразие в паничката с храна може да докара до неприятни дефицити. Помолете вашия ветеринар да ви подготви проект за хранене за всеки ден за балансиране на диетата по натурален метод.

Младото, крепко куче нормално не се нуждае от банкет на добавки. Сред известните добавки за кучета са омега-3 мастните киселини, олекотяващи положения като артрит и кожни алергии, и пробиотици, спомагащи в храносмилането. Ако забелязвате проблем в пухчето си, който евентуално може да бъде решен с добавки, не се колебайте да започнете използването.

 Куче

Много притежатели се тормозят, че нехайната приложимост на добавки и витамини може да повлияе зле на домашния им любим. Прекомерното количество от някои субстанции несъмнено може да има отрицателен резултат.

Повишените равнища на калций в храната може да докара до костни проблеми – изключително при едрите породи в интервала им на израстване. Високи количества витамин А повреждат кръвоносните съдове и довеждат до артрити, а витамин D може да аргументи мускулна недоразвитост и загуба на вкус.

Използването на човешки добавки и витамини би трябвало да строго да се заобикаля, защото някои дейни съставки или високата концетрация могат да причинят вреди на любимеца ви. Придържайте се към ветеринарните артикули и не забравяйте при всяко закупуване да бъдете осведомени за администрирането на продуктите от ветеринарен доктор.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР