Ако се чака те да се върнат след изборите и

...
Ако се чака те да се върнат след изборите и
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: НС да одобри купуването на бронетранспортьорите ”Страйкър” преди местните избори

" Ако се чака те да се върнат след изборите и тогава да стартират полемиките, има риск да не успеем с процедурите, защото би трябвало да има сключване на контракт, който още веднъж да влезе за ратификация в Народното събрание ", уточни Тагарев. По думите му настрана е нужно и техническо време за заплащане, което също е нелека процедура. Бюджетната и военната комисия в Народното събрание към този момент утвърдиха пазаруването на БТР-ите.

 

" Плащането за тази година е планувано в закона за бюджета, както и в границите на прогнозната макрорамка за бюджета за идващите три години. Плащането би трябвало да стане за пет години. Още във втората половина на 2025 година се чакат първите машини, а последните - първото тримесечие на 2028 година Най-много от машините ще дойдат през 2026 и 2027 година ", добави той

 

Министърът означи също по този начин, че ракетите С-300, които депутатите взеха решение да дадем на Украйна, са малцина.

 

" Точната им численост обаче е секретна информация. Става въпрос за дефектни ракети, които българската войска няма по какъв начин да употребява или да ремонтира, само че украинската - да ", сподели още той. В Народното събрание обаче от Българска социалистическа партия, които са срещу помощта за Украйна, се усъмниха какво значи дефектни ракети и дали в действителност са такива.

 

" Неизправни значи, че като се вършат инспекции, разнообразни механически параметри би трябвало да бъдат в избран диапазон. Когато не са в този диапазон, а излизат доста, тяхното потребление е доста рисково за военнослужещите, които би трябвало да ги изстрелват ", изясни той.

 

Има искане за нови дарения на въоръжение, удостовери проф. Тагарев.

 

Министърът отхвърли да тече готовност. А повиквателните, които получават мъже от запаса, били общоприета процедура. Касае се за 260 в Ямбол и 150 в Стара Загора.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР