Ако САЩ фалира, това ще се отрази пагубно за цялата

...
Ако САЩ фалира, това ще се отрази пагубно за цялата
Коментари Харесай

Байдън доведе САЩ до фалит! Световната икономика под заплаха заради американската криза

" Ако Съединени американски щати банкрутира, това ще се отрази пагубно за цялата международна стопанска система ". Това предвиждат финансисти, които означават, че президента на Съединени американски щати Джо Байдън е на път да вкара страната в криза, която ще се отрази на целия свят. " Ако не се вземат ограничения за тавана на дълга, който към този момент е над 30 трилиона $, това ще засегне десетки милиони семейства и ще затвори 8 милиона работни места ". За Америка това би било съкрушително.

Американските финансисти Марк Занди и Клаудия Сам споделят още, че високият външен дълг на страната и рецесията, която е обхванала целия свят са смъртоносна композиция. " Лихвите по ипотечните заеми са на път да скочат с 20%. Това се отразява на всичко ", разясняват те. И допълват, че обстановката се утежнява от ден на ден и повече.

Ако лихвените проценти на имотните покупко-продажби скочат, това ще повлияе на акционерите и фондовите пазари. В търсене на бързи пари, акционерите и вложителите ще стартират да продават активите си. А това ще се отрази на целия бизнес. Ако федералните заплащания от своя страна спрат, поради дълга, това ще срине цялата стопанска система на Съединени американски щати и ще повлече целия свят след себе си. Над 8 милиона души ще останат без работа, което ще е пагубно, предвиждат още Занди и Сам.

Предупрежденията им са основателни, тъй като в случай че до 1 юни не се вземе решение за тавана на външния дълг и неговото покриване с част от приходите в хазната, Съединени американски щати може да се окаже в позицията на най-големия дебитор в света. При това изцяло неспособни да обслужват заемите си, което ще се отрази и на всички, които са ги финансирали по-късно.

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР