Ако САЩ бяха наложили по-рано мерките за социална дистанция, щеше

...
Ако САЩ бяха наложили по-рано мерките за социална дистанция, щеше
Коментари Харесай

36 000 жертви на коронавирус в САЩ заради мудните действия на правителството

Ако Съединени американски щати бяха наложили по-рано ограниченията за обществена отдалеченост, щеше да бъде избавен животът на десетки хиляди американци. Това демонстрират нови калкулации на Columbia University, представени от вестник " Ню Йорк таймс ", съобщи Би Би Си.

От университета са отчели, че жертвите на ковид в Съединени американски щати щяха да бъдат с 36 000 по-малко, в случай че обществената отдалеченост и другите ограничения за надзор бяха наложени седмица по-рано. Мерките влязоха в действие в средата на март.

Ако американските управляващи бяха наложили обсада и бяха лимитирали обществените контакти на 1 март, множеството смъртни случаи (около 83%) щяха да бъдат избегнати, регистрират откривателите.

В Съединени американски щати инфектираните са повече от 1,5 милиона души, а умрелите са над 93 000.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 4,8 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 321 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джонс Хопкинс " демонстрират над 5 млн. случая и повече от 328 000 умряли в 188 страни, възстановили са се повече от 1,9 млн. души. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР