Ако сърцето можеше да композира, със сигурност пиесите щяха да

...
Ако сърцето можеше да композира, със сигурност пиесите щяха да
Коментари Харесай

Мария Каракушева представя мултимедиен спектакъл

Ако сърцето можеше да композира, сигурно пиесите щяха да бъдат безбройни.

Защото невероятните истории, в които основен участник е този единствено сякаш сърдечен мускул, са главното ентусиазъм за всички актьори.

Това се случва и с българския композитор и пианист Мария Каракушева (създател на плановете „ Classic In The House by Maria Karakusheva “, „ Classic In The Jazz “, „ Grace on Air “ и „ Концерт за две Марии и едно пиано “).

След 29 дейни години на сцена, тя с горделивост показва плана Hearteclipse Live! - мултимедиен театър, който ще оживее за първи път пред аудитория на 30 октомври, в столичния клуб Music Jam.

„ Девет истории с послания за всеки - от света вътре в мен до допустимо най-далечната точка, за която мога да си помисля – „ Две светлинни години “ от тук, каквото е заглавието на една от пиесите, включени в едноименния ми албум “, разяснява артистичната си идея Мария Каракушева.

Първият български типичен албум, основан и публикуван от жена композитор, реализатор и продуцент, събира девет композиции в актуален формат на творбите до пет минути. „ Албумът H e a r t e c l i p s e е моят опит за себепознание и изправяне пред предизвикването да разкрия душата си.

Пиесите за пиано и струнен оркестър предават цялата палитра от страсти и усеща, които съм изпитвала, техния контрастност и непредвидени обрати - моите сърдечни затъмнения.

Саундтрак към любовта, насладата, вярата, вярата, тъгата, носталгията и всички други разтърсващи човешки страсти. Като всеки саундтрак, той има потребност от своя “филм” и показване, което да влияе на съвсем всички сетива! “, добавя Мария Каракушева.

Hearteclipse Live! e aудио-визуално преживяване, което ще обърне визиите на публиката за класическата музика.

Hearteclipse Live! употребява съвременен метод към сценография, хореография и постановка, само че в това време неостаряваща идея, каквато е и класическата. Като посетител реализатор във втората част на концерта ще се включи един от най-популярните български електронни музиканти - Иван Шопов, добре прочут и с плановете си Balkansky и Cooh.

Със специфичното присъединяване на Quarto Quartet - The Chamber Musicians of Sofia и образния актьор Петко Танчев.

Визуалната среда на спектакъла ще бъде генерирана като колаж от снимани видеокадри, 2D рисувана цифрова анимация, 3D рендери, интерактивен медия дизайн, видео онлайн и светлинни резултати. Hearteclipse Live! в действителност е повече от елементарен типичен концерт.

Мащабността на спектакъла е идеална опция за Мария Каракушева да даде публичност на една идея, която дефинира артистичните й търсения през годините - за ролята на дамите създатели в обществото.

„ Решението ми да го направя идва от персоналния ми опит като млада жена композитор и конфликта със света на следващата специалност, която се оказа очебийно “мъжка ”. #9хMaria е идея, с която обръщам внимание, че креативният свят има потребност от развиване и смяна на настройките. Добрият образец и модел са най-големите вдъхновители за смяна.

За задачата избрах още осем дами на име Мария - авторитетни създатели, които въодушевяват мен самата, и посредством авансово снимани видеа за всяко парче от албума, имат своята роля в промотирането на Hearteclipse Live!”.

Албумът може да се откри във всички огромни аудио и видеоплатформи, като Spotify, Apple Music и YouTube.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР